Şehidin doğum gününde 'Devlet Övünç Madalyası' verildi - ORDU

Şehidin doğum gününde "Devlet Övünç Madalyası" verildi - ORDU - "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim töreni - Vali Yavuz ile eşi Selda Yavuz'un, şehidin oğluyla ilgilenmesi - Vali Seddar Yavuz'un konuşması - Vali Yavuz'un, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı şehit ailesine takdim etmesi - Törenden detaylar - Şehit eşi Neşe Maytalman'ın röportajıŞehidin doğum gününde "Devlet Övünç Madalyası" verildi - Ordu 'da Neşe Maytalman, oğlunun doğum gününde şehit olan eşi için "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı şehidin doğum gününde aldı - Şehit eşi Neşe Maytalman: - "Bugün şehit eşimin doğum günü. Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nın bugün takdim edilmesi bizim için ayrıca bir farklılık oldu"ORDU (AA) - Ordu 'da, oğlunun doğum gününde şehit düşen polis memuru Harun Maytalman'ın doğum gününde ailesine "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" verildi.
Şırnak'ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Maytalman için "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı" takdim töreni gerçekleştirildi.
Vali Seddar Yavuz, babasının şehit olduğu 26 Ağustos 2016 tarihinde 2 yaşına giren Berkay Maytalman, şehidin eşi Neşe Maytalman ve ailesini makamında ağırladı.Tören öncesi aile bireyleri ile sohbet eden Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Berkay'a oyuncak hediye etti.Yavuz, "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı şehidin eşi Neşe Maytalman'a takdim etti.Şehidin kutsal emanetleri olan ailelerin her zaman yanında olduklarını belirten Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı şehit ailesine takdim ettiklerini aktardı.Tüm şehitlere minnet ve şükran duygularını ifade eden Yavuz, şu değerlendirmede bulundu:"Rabbim şehadetini kabul eylesin, makbul eylesin. Başta sevenleri ve ailesi olmak üzere inşallah cennetinde buluştursun diye dua ediyoruz. Milletimizin en önemli özelliği şehadete, ölüme gül bahçesine girercesine coşkulu ve arzulu olmasıdır. Böylesine necip ve aziz milletimizin bir evladı olmaktan onur duyduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. İnşallah bu ülkeyi ebediyen hür ve bağımsız bir şekilde yaşatacağız."Şehit eşi Neşe Maytalman ise devlet büyükleri ve Vali Yavuz'a teşekkür ederek, "Bugün şehit eşimin doğum günü. Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nın bugün takdim edilmesi bizim için ayrıca bir farklılık oldu. Valimize ve devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
Şehit Harun Maytalman'ın 2 Şubat 1989'da doğduğu, 26 Ağustos 2014 yılında oğlu Berkay'ın dünyaya geldiği öğrenildi.
Kutsal Emanetler Doğum Günü Polis Memuru Teröristler Şehit Ailesi 

2 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı