- Schulz: “Yeni bir seçim çözüm değildir”

Konuşmalardan detay
Seçim Kampanyası Genel Seçimler Hükümet Öğrenciler Sosyal Demokrat 

-Schulz’un konuşması
-Detay

( BONN ) BONN

- Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Genel Başkanı Martizn Schulz, Birlik Partileri ile koalisyon görüşmelerini desteklediğini ifade ederek, yeni yapılacak bir seçimin çözüm olmadığını savundu. Eylül ayında yapılan genel seçimlerden beri yeni hükümetin kurulamadığı Almanya’da seçimlerden ikinci parti çıkan Sosyal Demokrat Partisi (SPD) olağanüstü kurultay gerçekleştiriyor. Almanya'da yaklaşık 4 aydır kurulamayan hükümet çalışmalarında kilit parti konumundaki SPD delegeleri bugün karar verecek. SPD Genel Başkanı Martizn Schulz, delegelere ön görüşmelerde varılan mutabakatı onaylayarak koalisyon görüşmelerine başlanması yolunda karar almaları çağrısında bulundu. SPD, hükümet kurulma öncesi delegeler sandığa gidiyor. Yaklaşık 600 delege bugün karar verecek. ''Cesaretle ilerleyelim'' Kongre, Rheinland-Pfalz Eyaleti Başbakanı Malu Dreyer'in konuşması ile başladı.
Dreyer, Hristiyan Birlik Partileri ile hükümet kurulmasını savunarak, SPD'nin yenilenmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.
Kongre öncesi konuşan SPD Genel Başkanı Martizn Schulz, büyük hükümetin kurulmasından yana olduğunu söyledi.

Schulz, delegelere SPD'nin görevlerini hatırlatarak, ülkenin geleceği için sorumluluk sahibi olduklarını vurguladı. Schulz, ''SPD politikası bugünkü durumdan daha önemli hiç olmamıştı. Bu ülkede sivil sorumluluk sahibiyiz. Korkmadan, çekingen olmaksızın sorumluluk üstlenmeliyiz. SPD, Almanya'yı daha adil hale getirmek ve Avrupa'yı güçlendirmek için genel seçime katıldı.
Çok şey yaptık ve seçim kampanyasında vaat ettiğimiz şeylerden çoğunu kullandık” dedi.
Schulz, "İşçiler, emekliler, aileler, ebeveynler, öğrenciler, kiracılar Bunlar bizim insanlarımız Onlar bizim üyelerimiz, onlar bizim kurucularımız. Bunlar bize güvenenler. Araştırmacı gazetede bu insanlar için maddi iyileştirmeler yapmaya başladık” ifadelerini kullandı. SPD lideri Martin Schulz Birlik Partileri ile koalisyon görüşmelerini desteklediğini ifade ederek, yeni yapılacak bir seçimin çözüm olmadığını savundu. Schulz, "Sondajlarda çok sayıda sosyal demokratik siyaset uyguladık. Ama her şeyi değil. Bu nedenle, SPD koalisyon görüşmelerinde daha fazla ilerleme sağlamak için savaşacak” dedi.
Schulz, büyük koalisyonun kilit bir projesi olarak "eğitim politikasında ayrılma" çağrısında bulundu ve Avrupa Birliği reformunu tekrar vurguladı. Yaklaşık 5 saat sürecek kongrede 600 delege bugün yapılacak oylama ile koalisyon görüşmelerinin başlanmasına “Evet”' veya “Hayır” oyu verecekler. Kongreden olumsuz karar çıkması durumunda erken genel seçimlere gidilmesinin gündeme geleceği belirtiliyor.
21 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı