Satranç turnuvasına hırsızlık için katıldı

Hırsızın kaçma anı
Hırsızlık Zanlısı Görme Engelli Güvenlik Kamerası Satranç Turnuvası Harekete Geç 

-Hakan Erdoğan'dan cep telefonu ile konuşurken detay
-Dernek binasından görüntü
-Hakan Erdoğan röp.

( AFYON KARAHİSAR)- Afyonkarahisar’da iki “ama”nın telefonunu çalan şahıs garda yakalandı - Telefon hırsızının kaçma anı güvenlik kamerasında - "Cep telefonlarına kulaklık programı yükleyeceğim" diyerek çaldı AFYON KARAHİSAR

- Afyonkarahisar’da Altı Nokta Görme Engelliler Derneği’nde 'kulaklık programı tanıtacağım' bahanesi ile 2 cep telefonu çaldıktan sonra Afyon Tren Garı’nda polis tarafından yakalanan şüphelinin kaçma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz 30 Aralık Cumartesi günü kent merkezindeki Altı Nokta Görme Engelliler Derneği’nin binasında bir satranç turnuvası gerçekleştirildi.
Turnuvaya katılan ve isminin yakalandıktan sonra Erdal Ş. olduğu öğrenilen isimli şahıs cep telefonuna kulaklık programı tanıtacağım bahanesiyle Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Başkanı Hakan Erdoğan ve bir dernek üyesinin cep telefonunu alarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine giden ve Erdal Ş.’nin bulunması için çalışma başlatan ekipler, telefonları çaldığı belirlenen şahsı çevredeki güvenlik kameraları yardımı ile tespit etti. Ardından harekete geçen ekipler kentte bulunan MOBESE kameralarından yaptıkları incelemede şahsı Afyon Tren Garı’nda kaçmaya çalışırken yakalayarak gözaltına aldı. Erdal Ş.’nin üzerinde yapılan aramada ise çaldığı cep telefonlarından birisi bulunarak sahibine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi.Şahsın cep telefonlarını çaldıktan sonra kaçma anı ise çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şahsın panik halinde koştuğu ve hırsızlık olayını gerçekleştirdiği dernek binasından hızla kaçarak uzaklaştığı görülüyor.“Sadece sesini duydum kısa bir süre sonra görmedik”Cep telefonu çalınan Erdoğan, hırsızlık zanlısının kendilerini kandırarak telefonlarını aldıklarını ifade etti.
Erdoğan, “Geçtiğimiz cumartesi günü öğlen saatlerinde dernek binasına geldim. Bana bir misafirimiz olduğu söylendi. Kendisini ‘buyur’ ettim ve bana bir operatör firması ile bir cep telefonu firmasının çalışanı olarak tanıttı. Kendisinin bir engelli kardeşinin olduğunu ve engelliler için destek verilip, kampanyalı cep telefonları olduğunu söyledi.

Kendisi GPRS kulakların derneklere tanıtımını yaptığını söyledi.

Ben kulaklığa bakarken bana ‘telefonunuz varsa bunu şifre ile tanıtabilirim ve artık GPRS kulaklık ile konuşursunuz’ dedi.
Ben de ‘tamam’ diyerek cep telefonumu çıkardım. Kendisi sonra kulaklığı tanıtmaya başladığını söyledi.

Başka görme engelli bir arkadaşımız çağırarak ‘bunun şifre tanımlanmadı, senin telefonuna tanımlayacağım’ dedi ve o arkadaşta telefonu verdi. Sonra bana şarj aletinin olup olmadığını sordu. Tabi ben görme engelli olduğum için çantasını falan aldığını görmedim. Sadece sesini duydum kısa bir süre sonra görmedik, kendisi 2 telefon kaçmış gitmiş” diye konuştu.
Olaydan kısa süre sonra yakalanan Erdal Ş.’nin, kendisinden çaldığı cep telefonunu düşürerek kırdığını söylediğini belirten Erdoğan sadece sim kartını geri alabildiğini kaydetti.

3 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı