SASKİ Genel Müdürü Keleş: 'Sapanca Gölü'nde bu yaz herhangi bir su sıkıntısı öngörmüyoruz' - SAKARYA

SASKİ Genel Müdürü Keleş: "Sapanca Gölü'nde bu yaz herhangi bir su sıkıntısı öngörmüyoruz" - SAKARYA - Sapanca Gölü'nden detaylar - Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş'in açıklamaları"Sapanca Gölü'nde bu yaz su sıkıntısı öngörmüyoruz" - SASKİ Genel Müdürü Keleş: - "Sapanca Gölü'nde bu yaz herhangi bir su sıkıntısı öngörmüyoruz. Tabii ki bu genel anlamda dünyanın en değerli varlığı olan suyu tasarruflu kullanmamızı engellememeli"SAKARYA (AA) - Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sapanca Gölü'nde bu yaz herhangi bir su sıkıntısı öngörmediklerini ancak bunun genel anlamda dünyanın en değerli varlığı olan suyun tasarruflu kullanımını engellememesi gerektiğini belirtti.
Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Su İşleri tarafından Sapanca Gölü'nün maksimum su kodunun 32,20 olarak belirlendiğini söyledi.

Bu yıl Mart ayındaki yağışlarla bu kodu aştıklarını ifade eden Keleş, "Sapanca Gölü'nün Çark Deresi'ne boşalım kapısının kapağını da açmıştık. Nisan ayında yağışlar istenilen seviyede olmadı. Son yağışlar bizi çok sevindirdi. Bölgemizde kuzeye yaklaşık 30 kilogram civarında, merkeze ise yaklaşık 20 kilogram civarında yağış düştü." diye konuştu.
Rüstem Keleş, şu anda göl seviyesinin 32,13 civarında olduğunu, son yağışlarla göl seviyesinin daha da yükselişe geçtiğini belirterek, göldeki 1 santimlik yükselişin bile yaklaşık 400 bin metreküp su anlamına geldiğini dile getirdi.Bu miktarın Sakarya ve Kocaeli'nin günlük tukettiği suya eşdeğer olduğunu kaydeden Keleş, "Gölümüzün seviyesi bu anlamda iyi. Gölümüzün su kalitesi de son derece güzel. Bu sene havzaya çok fazla kar düşmedi ama yağmur güzeldi. Gölün suyunun bir miktarını da tahliye ettiğimiz için su kalitesinde düzelme oldu, göl seviyesi ile güzel yaza iyi giriyoruz." ifadesini kullandı.Şehrin nüfusunun yüzde 65'inin Sapanca Gölü'ne bağlı olarak beslendiğini vurgulayan Keleş, sözlerine şöyle tamamladı:"Sapanca Gölü'nden beslediğimiz bölgelerle ilgili hiçbir sıkıntımız olmayacak. Diğer bölgelerle ilgili de bütün önlemlerimizi aldık. Sıkıntı olacak bölgelerde yedek su kaynaklarımızı hazırladık. Sapanca Gölü'nde bu yaz herhangi bir su sıkıntısı öngörmüyoruz. Tabii ki bu genel anlamda dünyanın en değerli varlığı olan suyu tasarruflu kullanmamızı engellememeli. Vatandaşlarımızın suyu tasarruflu kullanmasını istiyoruz, suyun her damlasının değerini bilmemiz gerekiyor. Çünkü suyun yerine ikame edebileceğimiz başka bir kaynağımız yok."
Su Sıkıntısı Karya 

7 Mayıs 2018 Pazartesi günü yayınlandı