Sarp Sınır Kapısında Aşırı Yoğunluk

Sarp Sınır Kapısı ' ndan Gürcistan ' a geçmek isteyenler, pasaportsuz geçişlerin neden olduğu izdiham ile meydana gelen araç kuyruklarından dolayı saatlerce beklemek zorunda kalıyor.
Sarp Sınır Kapısı 10 Aralık Gürcistan Sınır Kapısı 

Türkiye ile Gürcistan arasında imzalanan özel bir anlaşma ile 10 Aralık 2011 tarihinden itibaren iki ülke arasında her iki ülkenin de vatandaşları pasaport göstermeden nüfus cüzdanları ile geçişlere başlaması iki ülke arasındaki yolcu trafiğini yüzde 56.9 oranında arttırdı.

2012 yılının ilk altı ayında sadece kimlikleri ile 1 TL harç ödeyerek Gürcistan ' a 2 milyon 331 kişi geçiş yaptı. Gürcistan ' a geçiş yapan turistlerin sayısı her geçen gün biraz daha artarken, Sarp Sınır Kapısı ' nın Türkiye bölümündeki alt yapı eksiklikleri geçişleri güçleştiriyor. Yaya geçişlerinde bir sorun yaşanmazken araçları ile Gürcistan ' a geçmek isteyenlerin Türkiye tarafında dört farklı noktaya uğrayarak bürokratik işlemleri yapmak zorunda olmaları kapıda uzun kuyruklar oluşmasına neden oluyor.

Bayram arifesi kapıda oluşan araç kuyruğu zaman zaman 1 kilometreyi buluyor. Geçiş yapmak isteyenler ise saatlerce beklemek zorunda kalıyor.Gürcistan ' a geçmek için Sarp Sınır Kapısı ' nda saatlerce beklemek zorunda kalan Türk ve Gürcü sürücüler yaptıkları açıklamada, “Türkiye tarafından 4 farklı noktaya uğramak zorunda kalıyoruz. Bu işlemleri bir hayli yavaşlatıyor. Gürcistan tarafında ise işlemler tek bir noktadan yapıldığı için 5 dakika içinde aracımızdan hiç inmeden Türkiye tarafına geçiyoruz. Türkiye tarafında ise zaman zaman 2-3 saat beklediğimiz oluyor” dediler.
17 Ağustos 2012 Cuma günü yayınlandı