Sarıkamış şehitleri anılıyor - SİİRT

- Siirt 'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan, aralarında Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay'ın da yer aldığı grup, Güres Caddesi üzerinden TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu'na kadar yürümesi - İl Müftüsü Faruk Arvas'ın şehitler için okuduğu dua - Vali Ali Fuat Atik'in açıklaması - DetaySarıkamış şehitleri anılıyor - Siirt ve Şırnak'ta Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendiSİİRT/ŞIRNAK (AA) - Siirt ve Şırnak'ta Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan ve aralarında Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay'ın da yer aldığı grup, Güres Caddesi üzerinden TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu'na kadar yürüdü.Soğuk havaya rağmen aralarında çocuk ve yaşlıların da yer aldığı, Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, tekbir getirip, sık sık "vatan sana canım feda" ve "şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.Yürüyüşün ardından TÜRGEV Konferans Salonu'nda Sarıkamış Harekatı'nı anlatan belgesel gösterimi yapıldı.Program, İl Müftüsü Faruk Arvas'ın şehitler için okuduğu duayla son buldu.Vali Ali Fuat Atik, yaptığı açıklamada, 103 yıl önce Sarıkamış'ta bu vatan, millet, mukaddesat için hayatını feda eden şehitleri andıklarını belirtti.
Siirt 'in bir kez daha vatanseverlik duygularını bu yürüyüşle en güzel şekilde ortaya koyduğunu anlatan Atik, şöyle konuştu:"Yürüyüşe katılan bütün Siirt li hemşerilerime teşekkür ediyorum. Biz biriz, beraberiz. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla bunu burada en güzel şekilde ortaya koyduk. Siirt bugün 103 yıl önce Sarıkamış'ta acı bir şekilde hayatını kaybeden, şehit olan askerlerimize yakışan bir şekilde davranış sergiledi. Siirt li hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum."
Şehit Vatansever Desa Belgesel 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı