Sarıkamış şehitleri anılıyor - KASTAMONU

- Yürüyüşten detaylar - Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın konuşması - AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik'in konuşması - Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz'in konuşmasıSarıkamış şehitleri anılıyor - Samsun, Çorum, Kastamonu , Çankırı, Tokat ve Sinop'ta Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı dolayısıyla anma yürüyüşleri düzenlendiSAMSUN (AA) - Samsun, Çorum, Kastamonu , Çankırı, Tokat ve Sinop'ta Sarıkamış şehitleri anısına yürüyüş gerçekleştirildi.
- Kastamonu Kastamonu 'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlara bere, atkı ve eldiven verildi.
Türk bayraklarıyla Kastamonu Kalesi'ne kadar yürüyen grup, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okuyarak dua etti.Vali Yaşar Karadeniz, vatanın atalardan emanet olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:"Atalarımız bize bu vatanı hangi şartlarda emanet ettiler, onu da iyi düşünmemiz gerekiyor. İşte Sarıkamış, bu yüzden çok önemlidir. Bugün her türlü hava koşullarında muharebe yapma imkanına sahip güçlü bir ordumuz var. Dünyanın en güçlü ordularından birisi, Türk milletinin ordusudur.Sarıkamış, o günle bu günü kıyaslamak açısından çok önemli. Bu günün kıymetini hepimiz iyi bilmeliyiz."AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de ülke üzerinde oyunlar oynanmak istendiğini ifade ederek, "Sarıkamış neyse Çanakkale odur. Kurtuluş mücadelemiz neyse 15 Temmuz ruhuyla verdiğimiz mücadele aynı istiklal ve istikbal mücadelemizin birer tezahürüdür. Türk yurdu üzerinde oyunlar bitmiyor. Buna milletçe en güzel cevabı her ortamda her vesileyle veriyoruz, vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.
Belediye Başkanı Tahsin Babaş de Türk milletinin destan yazmaya devam ettiğini söyledi.

Geçmişte olduğu gibi halen Türk milleti üzerindeki oyunların sürdüğünü dile getiren Babaş, "O zaman olduğu gibi şimdi de aynı mihraklar bizimle uğraşmaya devam ediyor. Aynı kararlıklık, aynı azim, aynı cesaret, aynı toprağa, millete, bayrağa olan bağlılığımız nedeniyle kimse bizi bu birliğimizden geri çeviremiyor." dedi.
Yürüyüşe İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Özbek, AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Saygı Duruşu Tezahür Akkale İstiklal 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı