Sarıkamış şehitleri anılıyor - ISPARTA

- Mehteran gösterisi - Yürüyüşten detaylar - Isparta Valisi Şehmus Günaydın'ın konuşmasıSarıkamış şehitleri anılıyorISPARTA (AA) - Isparta 'da Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı etkinlikleri kapsamında "Vefakar Gençlik Fedakar Ecdadını Unutmayacak" temalı yürüyüş ve anma programı gerçekleştirildi.
Isparta Endüstri Meslek Lisesi önünde başlayan anma yürüyüşüne Isparta Valisi Şehmus Günaydın, kent protokolü, sivil toplum kuruluşları üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğe katılanlara Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından atkı, bere ve Türk bayrağı dağıtıldı. Yürüyüş sırasında öğrenciler "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve " Vatan sana canım feda" sloganları attı.Yürüyüş, Isparta Belediyesi Kültür Merkezi önünde sona erdi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, yürüyüş sonunda yaptığı konuşmada, geçen yıla göre bu yürüyüşün daha kalabalık olduğunu ve etkinlikte güzel bir manzaranın olduğunu söyledi.

Isparta lıların konuya hassasiyet gösterdiğini dile getiren Günaydın, şunları kaydetti:"Tarihimiz kahramanlıklar ve başarılarla dolu. Millet olarak vatanımız, bayrağımız ve ezanımız için büyük kahramanlıklar ve fedakarlıklar gösteren milletiz. Sarıkamış Harekatı'da bunlardan bir tanesi. Şehitlerimizi anma adına yapılan bu etkinliğe destek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum." Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında ise şehitler için Kur'an - ı Kerim tilaveti yapılarak dua edidi.Anma programı Gençlik Merkezi Tiyatro Gönüllüleri tarafından hazırlanan sahnelenen gösteriyle sona erdi.
Fedakarlık Sivil Toplum Kahramanlık Öğrenciler Hassasiyet 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı