Sarıkamış şehitleri anılıyor - HAKKARİ

- Şivekör Tepesi yakınında buluşan vatandaşlar - Vatandaşlara atkı, bere dağıtılması - Kar üzerinde 4 kilometrelik yürüyüşten detaylar - Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın açıklamasıSarıkamış şehitleri anılıyor - Van, Muş, Bitlis ve Hakkari 'de Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı anma etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendiVAN (AA) - Van, Muş, Bitlis ve Hakkari 'de, Sarıkamış Harekatı'nın 103'üncü yılı dolayısıyla şehitleri anma yürüyüşü düzenlendi.
- Hakkari Hakkari 'deki etkinlikler çerçevesinde 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde yürüyüş yapıldı.Şibekör Tepesi yakınında buluşan ve aralarında Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın da bulunduğu vatandaşlara üzerinde ay yıldızın olduğu atkı ve bere dağıtıldı.Ardından ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe başlayan kalabalık, kar kalınlığının yer yer bir metreyi bulduğu bölgelerde zor anlar yaşadı. Yürüyüşte Sarıkamış şehitleri için dualar edildi.Zorlu şartlarda gerçekleştirilen yaklaşık 4 kilometrelik yürüyüş, kayak merkezinde son buldu.Vali Toprak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 103 yıl önce Sarıkamış'ta şehit düşenleri anmak ve onların çektiği zorluğu bir nebze de olsa hissetmek için öğrenci ve gençlerle yürüdüklerini söyledi.

Zorlu bir yürüyüş yaptıklarına işaret eden Toprak, "Bugün şunu gördüm ki ataları nasıl memleket için, vatanımız için vatanımızın bütünlüğü için bayrağımız için gözlerin kırpmadan verilen emirleri yerine getirip şehit düşmüşlerse bugünkü gençlerimiz de söz konusu vatan, millet, ülke, birlik, beraberlik ve bayrağımız olduğu zaman hiçbir zorluğu kendilerine engel olarak görmeden göreve atılmak için hazırdır. Gerçekten pırıl pırıl, hepsi birbirinden kıymetli, güçlü, kuvvetli gençlerimizle böyle bir yürüyüş yapmak biz yöneticilere de bugün büyük bir enerji ve güç kazandırdı." dedi.
- "Dedelerinin vatan için nasıl şehit olduklarını gördüler""Belki kendi dedeleri de oralarda şehit oldu. Belki dedelerinin ne zorluklara, soğuklara karşı koyarak, vatan için canlarını verdiklerini gördüler." diyen Toprak, şöyle konuştu:"Tarihin bütün dönemlerindeki şehitlerimizin önünde tekrar minnetle, şükranla eğiliyoruz. İnşallah bu pırıl pırıl, güçlü, vatansever gençlerimiz, vatandaşlarım olduğu sürece ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın en güçlü, en sayılı devletleri arasında yerini her zaman alacaktır. Katılımcı ve tüm Hakkari lilere teşekkür ediyorum."Konuşmaların ardından kayak merkezinde Valilikçe katılımcılara yemek ikram edildi.Yürüyüşe, Vali Toprak'ın eşi Funda Toprak, Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, polis, asker, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Vatansever Kar Kalınlığı Kayak Merkezi Beraberlik Ay Yıldız 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı