Sarıkamış şehitleri anılıyor - BARTIN / ZONGULDAK

- Bartın Valisi Nusret Dirim'in konuşması - Yürüyüşten görüntüler - Şehitlikten görüntüler - Zonguldak yürüyüşten detaylar - Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel'in konuşmasıBARTIN (AA) - Bartın ’da Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı dolayısıyla şehitleri anma etkinliği düzenlendi.
Bartın ’da etkinlik, kent merkezindeki Cumhuriyet Meydan’ında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Bartın Valisi Nusret Dirim, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı’nın, çok ibretler alması gereken, çok üzüntü verici, dramatik bir hadise olarak hafızalarda hep canlı olarak kalacağını söyledi.

Sarıkamış Harekatı’nda bir kısım askerin Ruslarla yapılan savaşta şehit düştüğünü bir kısım askerinde hava koşullarına yenik düşerek şehit düştüğünü belirten Dirim, şöyle devam etti:“Bu vatan için canlarını, bedenlerini, en aziz varlıklarını gözlerini kırpmadan feda ediyorlar. Bugün gençlerimiz onların izinde, bu coğrafyada varlığımızı sürdürmek için verdiğimiz mücadeleyi görüyorlar ve birçok anlamlar çıkarıyorlar. En son 15 Temmuz’da gördük ki birçok gencimiz, tankların önüne ve meydanlara çıktı. 15 Temmuz’dan sonra tutulan demokrasi nöbetlerinde meydanları doldurdu. Onlar, asla bu toprakların sahipsiz olmadığını, bedel ödemeye hazır milyonlarca vatan evladının bulunduğunu en güzel şekilde gösterdiler.”Yaklaşık 400 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Vatan, sana, canım, feda” şeklinde sloganlar atarak şehitliğe yürüdü.Yürüyüş, şehitlikte Kur’an - ı Kerim okunması ve şehit mezarlıklarına karanfil bırakılmasıyla son buldu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce yürüyüş düzenlendi.
Öğretmenevi önünde bir araya gelen ve aralarında Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Azar, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ın da yer aldığı grup, dev Türk bayraklarıyla slogan atarak valiliğe kadar yürüdü.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış şehitlerini rahmetle andıklarını belirterek, "Bu vatan kolay kazanılmadı. Vatanımızın her bir karış toprağında binlerce şehidimizin kanı, binlerce annenin gözyaşı var. Sadece Sarıkamış'ta değil, Çanakkale'de, Anafartalar'da, Dumlupınar'da şehit olan her bir şehidimiz bu vatanın kazanılmasında önemli bir rol oynamış ve destan yazmıştır. Bizler yarın da bu bayrağı taşıyacağız." diye konuştu.
Etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an - ı Kerim tilavetiyle sona erdi.Öte yandan etkinliğe katılanlara çorba ikram edildi.
Şehit Saygı Duruşu Akkale Gözyaşı Anma Etkinliği 

7 Ocak 2018 Pazar günü yayınlandı