Şanlıurfa'da kuduz karantinası

- - Kırsal mahalleden genel görünüm - Koyun sürüsünden görüntü - Köpeğin saldırısına uğrayan Hakkı Yusuf Çakmak'ın açıklaması - Amca Mehmet Çakmak'ın açıklaması - Siverek ilçesi iki çocuğu ısıran köpekte kuduz mikrobu tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındıŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa 'nın Siverek ilçesi iki çocuğu ısıran köpekte kuduz mikrobu tespit edilmesi üzerine mahalle karantinaya alındı.İlçeye 20 kilometre uzaklıktaki Taban Mahallesinde sokak köpeğin saldırısına uğrayan kuzen olan Mustafa(15) ve Hakkı Yusuf(14) Çakmak kol ve bacaklarından yaralandı.Yakınları tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırılan çocuklar tedavi altına alındı.İhbarı üzerine mahalleye giden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, ölü bulunan köpekten alınan numuneleri Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderdi. Tetkikler sonucu köpeğin kuduz olduğunun anlaşılması üzerine mahallede karantina uygulaması başlatıldı.Köpeğin ısırdığı Hakkı Yusuf Çakmak, yaptığı açıklamada köpeğin yavrularıyla oynadıkları sırada saldırıya uğradıklarını belirtti.
Vücudun çeşitli yerlerinden yalandığını aktaran Çakmak, " "Eve geldim durumu aileme anlattım. Babam beni hastaneye götürdü,aşımı oldum. Aynı köpek akşam saatlerinde amca oğluma saldırdı, onun da kafasını yardı. Onuda hastaneye götürüp aşı yaptılar. Tedavimiz sürüyor" dedi.
Amca Mehmet Çakmak da köpeğin sahipsiz ve başıboş olduğunu belirterek olayın yaşanmasının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdiklerini, çocukları hastaneye götürdüklerini söyledi.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, köpekten alınan numunede sonucun pozitif olarak değerlendirilmesinin ardından mahallede dezenfekte çalışmasının yanı sıra tüm kedi ve köpeklerin aşılandığını bildirdi.
Sokak Köpeği Hastane Karantina Köpek Saldırı 

24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı