Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: “Ailelerinizi Samsun’a çağırın, bütün masrafları bizden”

Açılıştan detay
Psikoloji Yabancı Öğrenciler Yabancı Öğrenci Uluslararası Öğrenciler 

-Yabancı öğrencilerden detay
-Başkan Yılmaz’ın konuşması
-Yabancı öğrencinin konuşması
-Genel görüntü

( SAMSUN ) SAMSUN

- Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği yeni hizmet binasının açılışına, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) okuyan 3 bin 500 yabancı öğrencinin ailelerini Samsun’a davet etmesi damga vurdu. Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Yeni Hizmet Binası Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı’nda hizmete açıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen açılışta önemli konuşmalar gerçekleştirildi.
3 bin 500 yabancı öğrencisi bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesindeki (OMÜ) misafir öğrenciler de açılışta hazır bulundu. “Ailelerinizi Samsun’a çağırın, bütün masrafları bizden” Şehirlerin tanıtılması için yabancı öğrencilerin çok büyük bir imkan olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “OMÜ’nün 3 bin 500’e yakın uluslararası öğrencisi bulunuyor. Samsun ölçekli bir şehirde 3 bin 500 yabancı öğrenci büyük bir potansiyel ve büyük bir şans demektir. Böyle bir şansı oluşturan herkese şükranlarımızı iletiyorum. Bir şehrin tanıtılması için bundan daha büyük bir şans olamaz. O bakımdan yabancı öğrencilerden istirhamım şu: ‘Yabancı’ kelimesini kaldırın. Sizler, yabancı filan değilsiniz. Siz, bu şehrin gerçek sahiplerisiniz. Samsun sokaklarında da görüyorsunuzdur. Sizi gören herkes kucaklamamak için kendini zor tutuyordur. Ben Samsun halkının psikolojisini çok iyi biliyorum. Onlar sizi ‘baş tacı’ olacak görüyorlardır. Size, Allah’ın misafiri gözüyle bakıyorlardır. Onun da ötesinde siz kendinizi bu şehrin gerçek sahipleri gibi görün. Hatta sizlere çağrıda bulunuyorum. Annelerinize ve babalarınıza, ailelerinize mektup yazın. Onları Samsun’a davet edin. Samsun Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak burada ne kadar kalmak istiyorlarsa biz o kadar ev sahipliği yapacağız. Belki ulaşım giderlerini onlar karşılamak zorunda kalabilirler. Samsun’u gezmek için gereken her şeyi, belediyeler olarak ev sahipliğinin en güzel örneği ile göstereceğiz. Başlarımızın tacı olduklarını ailelerinize iletin. Yaz sezonu başlıyor. Okullar da tatil olacak. Şimdi çağırın gelsinler. Burada oldukları sürece masraflarının tümü bize ait olacak. Hiçbir şekilde sıkıntı etmesinler” şeklinde konuştu.
Açılışta ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, AK Parti İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kredi ve Yurt Kurumu İl Müdürü İ. Hakkı Kasapoğlu da birer konuşma yaparak Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği yeni hizmet binasının hayırlı olmasını dilediler.
21 Nisan 2018 Cumartesi günü yayınlandı