Sakarya’ya şehidini dualarla uğurladı

ŞEHİDİN GETİRİLMESİ DETAY
Çatışma Şehit Annesi Cenaze Namazı Terör Örgütü Teröristler 

-ANNENİN ŞEHİT OĞLUNA SESLENMESİ DETAY
-CENAZE NAMAZI DETAY
-BAŞBAKAN YARDIMCISI FİKRİ IŞIK DETAY

( SAKARYA - HD)- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık şehidin cenaze törenine katıldı- Şehidin annesi Müzeyyen Baş: “Oğlum elbiselerin bana olmaz ama silahın bana olur annem" SAKARYA

- Ağrı’da teröristlerce girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Ahmet Baş, Sakarya’da binlerce kişinin dualarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Gerçekleşen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'da katıldı.
Son kez oğluna sarılan şehit annesi Müzeyyen Baş, "Oğlum elbiselerin bana olmaz ama silahın bana olur annem" dedi.
Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde jandarma timlerince Ağrı Dağı bölgesindeki kırsal kesimde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyon kapsamında bir grup terörist ile sıcak temas sağlanmış, çıkan çatışma sonrasında Uzman Çavuş Ahmet Baş ağır yaralanmıştı. Baş, ağır olarak kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü. Şehit Baş’ın Sakarya’nın Karasu ilçesi Kuzuluk mahallesindeki oturan ailesine acı haber askeri yetkililerce verildi.
Şehit evinin önünde kurulan taziye çadırında baba Polat Baş, taziyeleri kabul etti. Adapazarı ilçesinde bulunan Yorgalar Mezarlığından alınan şehidin cenazesi Kuzuluk mahallesindeki evine getirildi.
Cenaze namazı öncesi şehit oğluna son kez sarılan anne Müzeyyen Baş feryat ederek, "Oğlumun görevini ben alacağım. Onun yerine ben gideceğim. Oğlumun silahını ben alacağım. Oğlum elbiselerin bana olmaz ama silahın bana olur annem. Senin yerine ben gideceğim oğlum. Senin görevini ben yapacağım annem. Onlar benden korksun oğlum ben onlardan korkmayacağım" dedi.
Yoğun katılımla gerçekleşen cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, milletvekilleri, daire müdürleri, askeri yetkililer, ve çok sayıda sevenleri katıldı.
Şehit Uzman Çavuş Ahmet Baş, öğle namazına müteakip şehidin evinin önünde kılınan cenaze namazı sonrasında Karasu İlçesinde bulunan Kuzuluk Mahalle mezarlığına defnedildi. (RŞ-
15 Nisan 2018 Pazar günü yayınlandı