Sahte plakalı, levyeli hırsızlar kamerada

Güvenlik kamerası görüntüsü
Özel Güvenlik Güvenlik Kamerası Ticari Araç Hırsız Alarm Sistemi 

-Alınan röportaj

( İSTANBUL - ÖZEL) İSTANBUL

- Esenyurt’ta sahte plaka ile elektrik malzemeleri satan iş yerine gelen levyeli hırsızlar, çalan alarmdan korkup kaçarken yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kameralarının kaydettiği hırsızlık girişimi, önceki gün Akçaburgaz Mahallesi, Hadımköy Yolu Caddesi üzerinde elektrik malzemeleri satışı yapan bir mağazada yaşandı. Daha sonra sahte plaka olduğu öğrenilen beyaz renkli hafif ticari araçla 4 hırsız mağaza önüne yanaştı. Etrafı kontrol eden hırsızlar yanlarında getirdikleri levye ile dükkanın kapalı olan kepengini yanlardan ve ortadan zorlamaya başladı.
Bir süre sonra hareketliliği fark eden alarm sistemi devreye girdi. Sabah erken saatlerde etraftan geçenlere aldırmayan hırsızlık şüphelisi şahıslar, alarmın çalmasıyla birlikte kaçtı. Yaşananları aktaran Elektrik Mühendisi Selman Şeker, mağaza sahiplerini hırsızlık olaylarını engellemek amacıyla kepenk kenarlarına dayanıklı demir profil yapmalarını uyararak, “Alarmımızın çalması ile beraber olay yerinden aniden ayrılan hırsızlar daha sonra tekrar gelmediler ama bize maddi olarak hasar bıraktılar. Vatandaşımızın bilinçlenmesi için kapı ile ilgili olarak özel güvenlik durumunu aktardım” dedi.
Hırsızlık girişimi kamerada Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde hırsızların beyaz bir araba ile gelmeleri yanlarında getirdikleri levye ile kepengi açıp içeriye girmeye çalışmaları görülüyor. Görüntülerin devamına ise alarm sesini duyan hırsızların geldikleri araç ile kaçmaları yansıyor. Görüntülere hırsızlık şüphelilerinin ilk geliş anlarında bir şüphelinin güvenlik noktasını kontrol etmesi de yansıyıor. (MD- ÖY-
12 Haziran 2018 Salı günü yayınlandı