Şahinbey'de 61 engelliye akülü ve tekerlekli sandalye

Törenden görüntü
İsim Değişikliği Akkale Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalye Akülü Sandalye 

-Hulis Kalender'in konuşması
-Mustafa Yıldırım'ın konuşması
-Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşması
-Sandalye dağıtımı, detaylar

( GAZİANTEP ) GAZİANTEP

- Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Engelliler Haftası dolayısıyla, 61 kişiye akülü ve manüel tekerlekli sandalye dağıtıldı. Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tekerlekli sandalye teslim törenine, Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Ak Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Aile ve Sosyal Politikalar Gaziantep İl Müdürü Mustafa Yıldırım, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye'de son yıllarda engelliler adına önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, "Toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve talepleri, sosyal devleti işletmenin ötesinde, tüm kesimleri kucaklama, tüm kesimlere adil ve eşit hizmet sunma anlayışıyla hareket ederek hizmetlerimize devam ediyoruz. Toplumda, özellikle geçmiş yıllarda engelliler çok zor şartlar altında yaşıyorlardı. Bir gün her sağlıklı kişinin de engelli duruma düşebileceğini unutmaması gerekir. Hükumetimiz döneminde sosyal haklar açısından aşılan mesafe sonrasında özellikle engelli bireyler önemli kazanımlar elde etti" dedi.
Belediye Başkanı Tahmazoğlu, yapılan tekerlikli sandalye yardımlarının yıl boyunca devam ettiğini ve belli zamanlarda toplu törenler yapıldığının altını çizdi. akülü sandalyelerin hayırlı olmasını dileyen Tahmazoğlu, yardımlara devam edeceklerini kaydetti.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım ise, tüm insanların birbirine emanet olduğunu söyleyerek, emanetlere dikkat edilen bir dönem yaşandığını söyleyerek, engellilere de bu çerçevede sahip çıkmaya çalıştıklarını kaydetti.
Destekler nedeniyle teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise 1016 Mayıs'ın Sakatlar Haftası olarak kutlandığını, bu ismin ise daha sonra ise haftanın Engeller Haftası olarak değiştiğine dikkat çekerek, "Keşke isim değişikliği gibi sorunlarımızda hızlı değişebilseydi" dedi.
Tahmaoğlu ve ekibine teşekkür eden Kalender, 'Yaklaşık 8-10 yıldı bir şeye şahit oluyoruz. Milattan önce ve Milattan sonra kavramı varya bizler için de Tahmazoğlu'ndan önce ve Tahmazoğlu'ndan sonra var. Ben tekerlekli sandakyeyi engellinin ayakkabısı olarak tanımlıyorum. Ayakkabıyıo belli bir sürede eskitebiliyorsanız, 50-6-80 kilo vatandaşın sandalyenin üzerinde eskitmesinin ne kadar doğal olduğunu düşünün. Bu noktada bizi anlayan Belediye Başkanımız ve meclis üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Şu ana kadar bize 4 trilyon 144 milyar TL'lik malzeme dağıtımı yapılmış. Biz çok belediyeler, belediye başkanları gördük.Bütçesinden 4 trilyon 144 milyar hangi belediye, insan onuruna yakışır şekilde yapar" diye konuştu.
(SVY-SD-
11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı