Sağlıklı yaşam için 22 yıldır aralıksız spor yapıyorlar

Yozgat Çamlığı Milli Parkında Seher Vakti Ekibinin spor yapması
Belediye Başkanı Çevre Temizliği Beraberlik Sağlıklı Yaşam Milletvekili 

-Detay
-Röportaj

( YOZGAT -HD) YOZGAT

- Yozgat’ta yaşları 35 ile 66 arasında değişen ‘Seher Vakti Spor Ekibi’ üyeleri 22 yıldır aralıksız sağlıklı yaşama adım atıyor. Yozgat’ta ‘Seher Vakti Spor Ekibi’ üyeleri tam 22 yıldır güne spor yaparak başlıyor. Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda toplanan ve ‘ekip çavuşu’ Osman İçme tarafından her sabah alınan yoklamanın ardından spora başlayan Seher Vakti Spor Ekibi üyeleri, bol oksijenli Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda 1 saat boyunca yürüyüş ve kültürfizik hareketleri yapıyor. Çevre dostu grup daha sonra milli parkta çevre temizliği yaparak işlerine gitmek için dağılıyor. Seher Vakti Spor Ekibinde milletvekilinden belediye başkanına, daire müdürlerinden memura, gazetecilerden esnafa, işçiye, emekliye kadar birçok kesimden insan bulunuyor. Spora 3 kez mazeretsiz katılmayan üyeye ise ekip çavuşu tarafından yemek ısmarlama cezası veriliyor. Seher Vakti Spor Ekibinin bir faydası ise ekibe girmeden önce sigara içen üyelerin hepsinin spor sayesinde sigarayı bırakması oldu. Sağlıklı yaşam için Seher Vakti Spor ekibinde 10 yıldır spor yaptığını söyleyen Vedat Uslukılıç, “Bizim buraya geliş sebebimiz tamamen sağlıklı yaşam içindir. Burada çok güzel temiz oksijen var. Onu her gün sabah teneffüs etmek çok güzel oluyor. Spordan sonra kendimizi mutlu ve zinde hissediyoruz. Seher vakti spor ekibi, 22 yıldır devam ediyor ama ben 10 yıldır devam ediyorum. Ben de kısmen tansiyon var buraya geldikten sonra tansiyonla ilgili bir şikayetim yok” dedi.
Seher Vakti Spor ekibinin çavuşu Osman İçme ise “Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığımızda 22. Senedir Seher Vakti Spor Ekibi olarak spor yapmaktayız. Ekibimizde birlik ve beraberlik içerisinde sabah sporumuzu yapar, zinde bir şekilde güne başlarız. Temiz hava ve bol oksijen var. Önce yürüyüş yaparız. Yürüyüşten sonra kültürfizik hareketlerimiz var, onları yaparız. Yazın Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda kışın ise spor salonunda sporumuza devam ederiz. Sağlıklı yaşamak için sporumuza hiç ara vermeden devam ediyoruz. Ekibimiz 35 ile 66 yaş arası arkadaşlarımız bulunmakta. Sigara içen arkadaşlarımız vardı onlar sigaraları bıraktılar. Sağlıklı yaşamak için adım atıyoruz. Biz sporu seviyoruz” şeklinde konuştu.
Mustafa Bacanlı da 22 yıldır Seher Vakti Spor Ekibinde olduğunu söyleyerek “Spora 1 Nisan’da başlıyoruz. Sabah saat 06.00’da başlıyor 07.00’da bitiriyoruz. 45 dakika yürüyoruz 15 dakika da kültürfizik hareketleri yapıyoruz. Çamlık Mili Parkına gelerek spor yapıyoruz. Sporu çok seviyoruz. Özellikle burada kilomu muhafaza ediyorum” ifadelerine değindi.
30 Temmuz 2018 Pazartesi günü yayınlandı