Sağlık Müdürlüğü binasının yıkımı başladı - ÇORUM

- Yıkımına başlanan binadan detay - Belediye Başkanı Zeki Gül'ün açıklaması - Yıkımdan detayÇORUM (AA) - Çorum 'da Sağlık İl Müdürlüğünün yeni binasına taşınmasının ardından Kent Meydanı Projesi içerisinde kalan eski binanın yıkımına başlandı.Belediye Başkanı Zeki Gül, Başkan Yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ve belediye meclis üyelerinin katıldığı törenle yıkımı başlattı. Belediyeye ait iş makineleri ile gerçekleştirilen yıkım çalışmalarının bir hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.Gül, yıkım törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Sağlık İl Müdürlüğü binasının yıkılmasıyla kent meydanının 975 metrekare genişleyerek 11 bin 500 metrekareye yükseleceğini söyledi.

Kent meydanının Çorum 'un en büyük ihtiyaçlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Gül, "Biz de belediye olarak meydan ihtiyacını karşılamak amacıyla burada bir kent meydanı inşa ettik. Tekel binası, Özel İdare binası, Sağlık Müdürlüğü binası, kamuya ait arsalar ve özel mülkiyete ait çok sayıda arsa vardı. Burada kamulaştırma çalışmaları ve devir işlemleri gibi çalışmalar yapıldı." dedi.
Kent meydanının altında da kapalı otopark bulunduğunu dile getiren Gül, şunları kaydetti:"Sağlık Müdürlüğü binasının yıkımını kısa sürede tamamlayıp, yapacağımız çalışmayla birlikte arsamızı kent meydanına dahil edeceğiz. Bir hafta içerisinde yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerini tamamlayacağız. Önemli yatırımlarımızdan biri olan kent meydanı ve yeraltı otoparkı 08 Şubat'ta teslim alınarak hizmete açıldı. Ancak hizmete açıldıktan kısa süre sonra kent Meydanında imalata bağlı kusurlar ortaya çıkmıştı. Tespit edilen kusurlar ve kent meydanında meydana gelen sorunlar, yüklenici firmaya bildirildi.
Yüklenici firma sözleşmede yer alan 18 aylık teminat süresi şartına istinaden otaya çıkan ve tespit edilen tüm kusurlar yüklenici firma tarafından giderildi."
Mülkiye Salar Kamulaştırma Nadan Yıkım Çalışmaları 

8 Ekim 2018 Pazartesi günü yayınlandı