Rusya’dan Kahramanmaraş’a gelin oldu

Gelin damat dans
Asad Düğün Töreni Şampiyon Allah Boks 

-Çiftetelli
-Oyunların oynanması
-Annesi ile oyunlar
-Masadan detayı
-Röportaj

( KAHRAMANMARAŞ ) KAHRAMANMARAŞ

- Kahramanmaraş’ta yaşayan 27 yaşındaki Halit Gürkan, Antalya’da tanıştığı İrina ile Kahramanmaraş’ta düzenledikleri düğün töreninde mutluluğa ‘evet’ dedi.
Kahramanmaraşlı Halit Gürkan, 2 yıl önce iş için gittiği Antalya’da tanıştığı İrina ile evlilik kararı aldı. Rusya’nın Çita şehrinde yaşayan İrina Halit Gürkan ile tanıştıktan sonra Müslüman oldu ve ismini de Hira olarak değiştirdi. Rusya’da Kick Boks sporu yapan İrina Kahramanmaraş’taki düğün töreninde annesi Nella ile birlikte çiftetelli de oynadı. Müslüman olan Rus gelin Hira’ya, Önder İmam Hatipliler Derneği’nce altın hediye edildi. “Eşime Müslümanlığı anlattım kabul etti, kendisiyle çok mutluyum” diyen Halit Gürkan, “Ben Antalya’da bir otelde çalışıyordum kendisini gördüm ve birbirimizi sevdik. İnşallah bir ömür boyu mutlu oluruz sonsuza kadar. Kendisi benim için Rusya’nın Çita şehrinden Türkiye’ye geldi. Eşim Müslüman oldu bende kendisine bizim dinimizi anlattım. Hz. Muhammet’in hayatını anlattım” diye konuştu.
“Kahramanmaraş’ın gelenek ve göreneklerine alıştığını söyleyen Rus gelin İrina, “Ben çok mutluyum kendisiyle. Biraz zorlandım tabi kültürler çok farklı, ilk geldiğimde çok zorlandım ama sonradan insanlara alıştım çok iyiler. Müslüman oldum eşim bana çok yardımcı oldu Müslüman olmam için. Kickboks sporunda Dünya şampiyonuyum. Burada da bu sporu yapmak istiyorum” diye konuştu.
(HLL-
24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı