- Rukban Mülteci Kampından Ayrılan 3. Sivil Grup Humus’a Ulaştı

Rukban mülteci kampından tahliye edilen mültecilerin görüntüleri, sivillerle röportaj

( HUMUS ) - Rukban mülteci kampından ayrılan 3. sivil grup Humus’a ulaştı HUMUS
Muhalifler Mülteci Rejim Hükümet Mülteci Kampı 


- Humus’un güneydoğu kırsalında ABD’nin kontrolündeki El Tanf yakınlarında Suriye rejim muhaliflerinin kontrolünde bulunan Rukban mülteci kampından alınan onlarca sivilden oluşan 3. grup Suriye’nin Humus şehrinin doğu kırsalındaki Suriye çöl geçidine ulaştı. Rukban mülteci kampından ayrılan mülteciler kampta zor günler geçirdiklerini söyledi.

Rukban mülteci kampını terk eden sivillerin arasında bulunan 70 yaşındaki Salem Rukban kamptaki durumun korkunç olduğunu belirterek "Durumumuz çok kötüydü. Unumuz yoktu. Bu yüzden ekmek pişiremedik. Suyumuz da yoktu. Açtık, hastaydık ve üşüdük. Rukban’daki herkes hayata dönmeleri için buraya gelebilir. Bu bizim toprağımız. Buraya gelin, barış içinde yaşayın" dedi.
50 yaşında olan Macid "Rukban kampında her şey çok pahalı. Orada hayat çok zordu. Bu zorluğu aşmamızı sağlayan tek şey sevdiklerimizle birlikte olmaktı. Orada her şey çok pahalı. Şeker ve tuz çok yüksek fiyata satılıyor" dedi.
Rukban mülteci kampından ilk sivil grup 2 Nisan’da ayrılarak Humus’ta Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgelere getirilmişti. Suriye hükümeti, muhaliflerin kontrolünde bulunan Rukban kampına yardım konvoylarının ulaşmadığı için Suriye’nin Ürdün sınırı yakınındaki El Tanf’taki ABD güçlerini suçluyordu. Suriye hükümeti 19 Şubat’ta Rukban mülteci kampında bulunan mültecileri tahliye etmek El Tanf yakınında için iki koridor açtı. Muhaliflerin kontrolündeki Rukban mülteci kampında 50 bin mülteci bulunuyor.
12 Nisan 2019 Cuma günü yayınlandı