Roketlerden kurtulan Reyhanlı'da hayat normale döndü

Bayraklarla donatılan kent meydanından detaylar
Lise Öğrencisi Gökyüzü Lise Öğrenci Terör Örgütü Pazar Esnafı 

-Tekrar kurulan pazardan detaylar
-Çocuklardan detay
-Evlerden detay
-Güvercinlerden detay
-Pazar esnafıyla röportaj
-İlk roket düşen mahalleden detay
-Roket yüzünden zarar gören evin tadilatlı son hali
-Dönerci röp
-Muhtar röp
-Reyhanlı ilçesinden genel ve detaylar

( HATAY -HD)- Afrin sınırının karşısındaki Reyhanlı semalarında artık roketler değil güvercinler uçuyor- Afrin'in Cinderes kasabasından atılan roketler nedeniyle paniğe kapılan aileler, Mehmetçiğin terör hedeflerini vurması üzerine roket atışları kesilince tekrar evlerine döndü- Roketler nedeniyle yeri değiştirilen ilçe pazarı, tekrar eski yerine döndü HATAY

- Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı sırada terör örgütü PYD-YPG/PKK tarafından atılan 60'dan fazla roketin hedefi olan Afrin sınırının karşısındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşam normale döndü. Mehmetçiğin terör örgütü mevzilerini temizlemesiyle birlikte, ilçeden kaçan çok sayıda vatandaş tekrar evlerine dönerken pek çok vatandaş da gökyüzünde güvercinler uçuruyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) desteğiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki terör örgütü PYD-YPG/PKK unsurlarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin'in Cinderes kasabasından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 1.5 ay boyunca 60'dan fazla roket atışı yapıldı. Saldırılarda 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar'ın da aralarında bulunduğu 1'i Suriyeli, 4 kişi yaşamını yitirdi. Panik nedeniyle pek çok vatandaş da aileleriyle birlikte çevredeki il ve ilçelere kaçtı. Okulların ikinci yarısı da bir haftalık gecikmeli olarak açıldı. Mehmetçiğin Cinderes'teki terör örgütü mevzilerine yaptığı başarılı operasyonlar sayesinde ilçe roketlerden kurtularak rahat bir nefes aldı. İlçeden kaçan aileler tekrar evlerine döndü. Roket saldırılarında zarar gören ev, iş yeri ve araçların da masrafları devlet tarafından karşılandı. Esabil Derviş isimli pazar esnafı, roket saldırıları nedeniyle pazar yerinin roketlerin isabet etmeyeceği bir yere taşındığını hatırlatarak, şu an asıl yerlerine döndüklerini kaydetti.
Tacettin Çelik isimli esnaf da artık vatandaşın güvence altında olduğuna dikkat çekerek “Vatandaş gayet sakin ve normal. Herhangi bir sorun olmadığı görülüyor, inşallah bundan sonra da hiç olmaz. Allah razı olsun Mehmetçik'ten. Sağolsunlar, vatanı koruyorlar ve biz de onların yanındayız” diye konuştu.
Roketlerin en çok isabet ettiği Gültepe Mahallesi Muhtarı Hüseyin Filiz de şunları söyledi: “Roketlerin düştüğü zamanlarda çoğu aile çocukların psikolojisi bozulmasın diye Antakya, İskenderun, Adana gibi kentlerdeki yakınlarının yanlarına gittiler. Hayat şimdi normal seviyeye döndü. Aileler tekrar döndüler. Çocukların bir kısmı da bu haftadan itibaren okula başladılar.”
28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı