Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 12. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

Bilal Erdoğan ve Fahri Kasırga’dan detay
Öğretim Üyesi Fakülte Profesör Çağrışım Öğrenciler 

-Salondan detay
-Konuşmalar (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü, Rize Valisi)
-Başarı belgesi taktimi

( RİZE )- Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga programa katıldı RİZE

- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin 12. Kuruluş Yıldönümü bugün yapılan programla kutlandı. Program üniversitenin Kongre ve Kültü Merkezi’nde gerçekleşti. Programa Bilal Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hikmet Ayar ve Hasan Karal, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, çok sayıda protokol üyesi, akademik öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
Program, salonun girişinde çeşitli ülkelerden üniversitede okuyan öğrenciler tarafından açılan serginin gezimi ile başladı.
Programda yapılan konuşmaların ardından, Rektör Hüseyin Karaman tarafından üniversitenin geçmişten günümüze gelişi anlatıldı. Rektör Karaman konuşmasına Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlere Allah’dan rahmet dileyerek başladı.
Kahraman sözlerine şu şekilde devam etti: "Üniversitemizin kuruluşunun 12. Yıldönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz bu törende bir araya geldik. 2017 yılında değişik fakülte ve ilçe okullarımızda görev yapan öğretim elemanlarımızdan, profesör, doçent ve doktor üyesi olmaya hak kazanan öğretim görevlilerimize akademik giygisi olan cübbeleri giydireceğiz. 2017 yılı içerisinde 10 öğretim üyemiz profesör, 7 öğretim üyesi doçent ve 60 öğretim üyemizde doktor üye olmuştur. Üniversitemiz her yıl bir önceki yıldan daha ileriye adım atmakta ve gelişmektedir." Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise yaptığı konuşmada Rize’nin ve üniversitenin özel bir yer olduğunu söyleyerek, "Üniversitemiz özellikle adıyla belli çağrışımları olan, iddialı olması gereken bir coğrafyada bir çatı altındayız. 12 yaşına gelmiş bir üniversiteden beklentimiz oldukça yüksektir. Şartlarımız doğrultusunda kolay değil ama önemli olan zor şartlarda belli çıkışlar buluna bilinmesidir. Üniversitemizin yeterlilik ve fiziki kapasite anlamında bir eksiğinin kalmadı diyebiliriz. En son yerimiz dar dediler ve denize doğru yerimizi büyütüyoruz" dedi.
Program sonunda başarılı olan öğretim görevlilerine başarı belgeleri ve cübbeleri takdim edildi. (KA-
17 Mart 2018 Cumartesi günü yayınlandı