Ramazan sofralarını Sakarya Vadisi kirazı süsleyecek - BİLECİK

- Kiraz bahçesinden genel görüntü - Deresakarı Köyü Zirai Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Çam'ın konuşması - Kiraz yetiştiricisi Fahrettin Atabay'ın konuşması - Kiraz toplamadan genel görüntü Ramazan sofralarını Sakarya Vadisi kirazı süsleyecek - Bilecik 'in merkez Deresakarı köyünde turfanda olarak yetiştirilen kirazda rekoltenin geçen yıla göre yaklaşık yüzde 100 artışla 500 tona ulaşması bekleniyor - Yakın olması dolayısıyla İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki kentlere gönderilen kirazlar, kilogramı 10 liradan satılacakBİLECİK (AA) - HARUN KAYMAZ - Mikroklima iklime sahip Bilecik 'in merkez Deresakarı köyünde hasadına hafta sonunda başlanacak kirazda rekoltenin 500 ton civarında gerçekleşmesi beklenirken ağaçlardaki meyve tutumu dolayısıyla üreticilerin yüzleri gülüyor.Sakarya Irmağı havzasında bulunan Deresakarı, mikroklima ikliminde yetişen turfanda kirazıyla tanınıyor.Mayıs ayında İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nin önemli oranda kiraz ihtiyacını karşılayan köyde bu yıl hava şartlarının iyi gitmesi dolayısıyla rekoltenin yüksek olması bekleniyor.Hafta sonunda başlayacak hasat ve açık artırmayla sezonu açacak üreticiler, ilk etapta ürünlerini kilogramı 10 liradan vermeyi planlıyor.Ramazan sofralarını süsleyecek Sakarya Vadisi kirazı, Deresakarı'da yaklaşık 2 bin dönümde üretiliyor.Deresakarı Köyü Zirai Kalkınma Kooperatifi Başkanı İsmail Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin geçimini meyvecilik ve sebzecilikten sağladığını, köyde en fazla kiraz ile karpuz ve kavun ürettiklerini söyledi.

Çam, üreticilerin kalitesine güvendikleri kirazları, yoğun ilgi dolayısıyla açık artırmayla sattıklarını ifade ederek, "Kirazlarımız bu sene iki kat daha fazla. Marmara Bölgesi'nde ilk kiraz bizim bölgeden çıkar. Her çeşit kiraz var. İnşallah çiftçimiz bu sene gülecek, para kazanacak. Erkenci, seyfettin, napolyon kirazlarımız talep görüyor. İrilik ve kaliteye baktığımızda kirazlarımız çok güzel. Geçen yıla göre yüzde 100 artışla rekoltenin 500 tona ulaşmasını bekliyoruz." diye konuştu.
Ramazan ayına sayılı günler kaldığını hatırlatan Çam, "Bu hafta sonu açık artırma ile kantarlarda kiraz satışımız başlıyor. Özellikle Ramazan ayı öncesi çok sayıda alıcı, bizden kiraz alacak. Mübarek ayda iftar sofralarını süsleyecek kirazımız. Besin değeri yüksek olan kiraz, lezzetiyle orucunu açan kişilerin tatlı ihtiyacını giderecek." dedi.
Sakarya Irmağı havzasında tarlası bulunan ve uzun yıllardır kiraz yetiştiren Fahrettin Atabay ise verimin çok iyi olduğunu belirterek, "Geçen yıla göre iki kat arttı. Hava şartları uygun olunca yüksek verime ulaşıldı. Benim de iki oğlum var. 22 dönüm ayırdım ailece bu işi yapıyoruz. Kiraz üreticisi olarak biz de bu sene inşallah çok güzel para kazanacağız." şeklinde konuştu.

Hafta Sonu Muhabir Napolyon Allah Açık Artırma 

3 Mayıs 2018 Perşembe günü yayınlandı