PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün yakalanması - ADIYAMAN

- Şehit yakınları ve gazilerden görüntü - Gazi Piyade Uzman Çavuş Gültoplayan ve Adıyaman Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Hacı Erdengi ile röportaj - Genel ve detay görüntülerPYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün yakalanması - Adıyaman 'da şehit yakınları ve gaziler, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin yakalanan eski eş başkanı Salih Müslüm'ün Türkiye'de yargılanmasını istiyor - Gazi Piyade Uzman Gültoplayan: - "Salih Müslüm gibi diğer terör örgütlerinin de başının bulunarak Türkiye'ye teslim edilmesini istiyoruz" - " Adıyaman Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Erdengi: - "Tüm terör örgütü liderleri ve mensuplarının yakalanıp Türkiye'nin bu terör belasından kurtulacağından eminim"ADIYAMAN (AA) - Adıyaman 'da şehit yakınları ve gaziler, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün yakalanmasından memnuniyet duydu.Gazi Piyade Uzman Çavuş Gültoplayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006'da Şırnak'ta terör örgütleriyle girilen çatışmada yaralandığını söyledi.

PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün yakalanmasına sevindiklerini ifade eden Gültoplayan, "Salih Müslüm gibi diğer terör örgütlerinin de başının bulunarak Türkiye'ye teslim edilmesini istiyoruz. Yargı önünde hesap versinler. Abdullah Öcalan, Türkiye'nin adaletine güvenip teslim edildi. Diğer terör örgüt lider ve mensupları tek tek yakalanıp Türk yargısına teslim edilmesini istiyoruz." diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Gültoplayan, harekat konusunda Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını, gazi olarak operasyon için her an hazır olduğunu belirterek, "Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum." dedi.
Adıyaman Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Hacı Erdengi ise 1997'de Şırnak Besler deresinde terör örgütleriyle girdiği silahlı çatışmada sağ ayağından yaralandığını ifade etti.
Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün yakalanmasına ilişkin Erdengi, "Sadece Müslüm'ün yakalanmasıyla kalmayacak. Tüm terör örgütü liderleri ve mensuplarının tamamının yakalanıp Türkiye'nin bu terör belasından kurtulacağından eminim. Türkiye Devleti'ne güveniyoruz. Terör belası başımızdan def olup gidecektir." ifadelerini kullandı.TSK'nın Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin de konuşan Erdengi, Afrin operasyonunun Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri olduğunu belirtti.
Afrin'in kökten temizleneceğine yürekten inandığını aktaran Erdengi, şunları kaydetti:"Afrin'den alnımızın akıyla tertemiz çıkıp, tertemiz bir yer olarak bırakacağız. Afrin'in bir an önce temizlenmesi gerekiyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize güveniyoruz. Hükümetimiz bu konuda elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Adıyaman 'da yaklaşık bir hafta önce Afrin'de şehit düşen Enes Sarıaslan'ı defnettik. Enes gibi nice Enes'ler de şehit versek Afrin'in temizlenmesi lazım. Gazilerimiz tekrar Afrin'e gitmek istiyor. Üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız."
Şehit Yakınları Çatışma Silahlı Çatışma Hükümet Terör Örgütü 

26 Şubat 2018 Pazartesi günü yayınlandı