Provakatör Evren Tezer, Üzerini Kırmızıya Boyayıp ''Polis Bana Kurşun Sıktı' dedi

Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek için Ankara'da gösteri düzenleyen eylemciler arasına karışan ' provokatörlerin ' görüntüleri MOBESE kameralarına yansıdı Görüntülerde, gösteriler sırasında yüzlerini bez ve maskeyle kapatan gruptakiler, polise taş ve molotof fırlattı.
Taksim Taksim Gezi Parkı Numune Hastanesi Gezi Parkı 


Göstericilerin, aralarında yabancıların da bulunduğu basın mensuplarına ' Bu ablanın oğlu öldü ' diye gösterdiği Gülkız Tezer, gazetecilere verdiği röportajda, ' Biber gazı, cop, gerçek silah kullandılar benim çocuğuma. Bu gerçek kan, gerçek pantolonu. Bizim suçumuz ne? Hiçbir şeye karışmadı benim oğlum. Bundan ben varım ben anası var, hırsızlık yapmadı. Hiçbir şey yapmadı. Ne günahı vardı? Çöp toplayıp evime ekmek götürüyorum. Pazarlarda çöp topluyorum ' diye konuşuyor.

Basın mensuplarının ' Oğlun öldü mü abla ' şeklindeki sorusuna ise Tezer, ' İsmi Evren ölmedi, yaralandı, silah sıkıldı, biber gazı sıkıldı. 50 kişi şahidimiz vardı. Ertesi gün hepsini köşeye çektiler ' yanıtını veriyor.

Yapılan incelemede, Gülkız Tezer'in oğlu Evren Tezer'in sağ olduğu, gösterilere katılmadığı belirlendi. Geçmişte ' kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak ' suçundan sabıkası bulunan Evren Tezer'in olaylarının başladığı tarihte Numune Hastanesi Psikiyatri Servisine giriş kaydının olduğu, Tezer'in şizofreni tedavisi gördüğü tespit edildi.
12 Haziran 2013 Çarşamba günü yayınlandı