Prof. Dr. Toktamış Ateş'in Cenaze Namazı

Türk iktisat profesörü, yazar Toktamış Ateş, Fatih Camii ' nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Toktamış Ateş'in cenaze törenine siyaset ve iş dünyasından çok sayıda seveni katıldı.
Avni Mutlu Aziz Babuşcu Cumhuriyet Tıp Fakültesi Toktamış Ateş 


Toktamış Ateş, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 69 yaşında hayatını kaybetmişti. Merhum Ateş ' in cenazesi bugün öğlen saatlerinde Fatih Camii avlusuna getirildi. Törene Ateş ' in eşi Prof. Dr. Nevin Ateş, Kızı Ayşegül Ateş, aile yakınları, öğrencileri ve sevenleri başta olmak üzere Milletvekili Hakana Şükür, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, yönetmen Gani Rüzgar Şavata, eski bakan İlhan Kesici katıldı.
Prof. Dr. Nevin Ateş ve kızı Ayeşgül Ateş, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Kılınan cenaze namazı ardından Toktamış Ateş için dualar edildi ve helallik alındı. Dualar eşliğinde omuzlanan Ateş ' in naaşı, cenaze aracına kondu ve toprağa verilmek üzere Merkez Efendi Mezarlığı'na götürüldü.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ' Toplumumuzda çok saygın bir fikir insanı olarak bilinen, tanına ve sevilen biriydi. Özellikle açık yürekliliği ile, fikirlerini sempatik şekilde söylemesi ile ve herkese saygı duyması ile hoşgörü timsali biriydi. Tutumu ve davranışlarıyla toplumda çok güzel bir örnek bıraktı. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum ' dedi.

TOKTAMIŞ ATEŞ KİMDİR?

1944 İstanbul doğumlu Toktamış Ateş, orta ögrenimini Avusturya Ortaokulu'nda, lise eğitimini de Vefa Lisesi'nde yaptı. 1967 yılında İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Bölümü'nü bitirdikten sonra bu bölümün Siyasal Bilimler Kürsüsü'ne asistan olarak atandı.

1969'da ' Kuruluş Dönemi Osmanlı Toplumunun Siyasal Yapısı ' başlıklı çalışmasıyla doktor, 1974'de ' Demokrasi Teorisi ' başlıklı çalışmasıyla doçent, 1982'de de profesör oldu. İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra, değişik kurumlarda ders verdi.

Yine ders vermek için, çeşitli dönemlerde ABD (Iowa) ile Almanya'da (Berlin - Münih) bulundu. Günümüzde, İstanbul Üniversitesi'nin İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü başkanlığının yanı sıra, kurucuları arasında yeraldığı Bilgi Üniversitesi'nde Yönetim Kurulu üyesidir.

Yayınladığı kitap sayısı 30'u geçen Ateş, 10 yılı aşkın bir süre boyunca Cumhuriyet gazetesinde yazmıştır. Yazar son olarak Bugün gazetesinde okuyucularıyla buluşuyordu.
21 Ocak 2013 Pazartesi günü yayınlandı