Prof. Dr. Karatay: 'Tecavüzcüleri kısırlaştırın'

Canan Karatay'ın hayvan hastanesini gezmesi
Hastane Güneş Işığı Evcil Hayvan Hayvan Sokak Hayvanları 

-Karatay açıklama
-genel ve detay

( ELAZIĞ ) Prof. Dr. Karatay: "Tecavüzcüleri kısırlaştırın"- Prof. Dr. Canan Karatay-"Çocuk ve kadınlara tecavüz eden erkeklerin kısırlaştırılması lazım”-"Sokak hayvanları güneş ışığı geldiği zaman D vitamini ürettiği için sağlıklı"-"Ben kedi bakacağım onun için kedimiz doğum yapmasın deme hakkımız yok" ELAZIĞ

- Kısırlaştırmaya karşı olmadığını belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Çocuklar ve kadınlara tecavüz eden erkeklerin kısırlaştırılması lazım. Rica ediyorum böyle bir kanun çıksın” dedi.
Elazığ Belediyesi tarafından 30 dönüm üzerine 600 hayvan kapasiteli olarak kurulan Türkiye'nin en modern Hayvan Hastanesi ve Bakım Evini ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, Prof. Dr. Nuran Yazıcıoğlu, Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar ve üyeleri ziyaret etti. Hayvan hastanesini gezip bilgi alan heyette bulunan Karatay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hayvanların kısırlaştırmasına karşı olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, “Hayvanların kısırlaştırılması demek onların normal hayatını ellerinden almak demektir. Kendi zevkimiz ve rahatımız için onları kısırlaştırmaya hakkımız yok. Doğal yaşamlarını engellemiş oluyoruz. Kısırlaştırmaya karşı değilim çocuk ve kadınlara tecavüz eden erkeklerin kısırlaştırılması lazım. Rica ediyorum böyle bir kanun çıksın” dedi.
Evcil hayvan besleyenlerin, "Ben kedi bakacağım onun için kedimiz doğum yapmasın" deme hakkı olmadığına dikkat çeken Karatay, "O zaman o kediye bakma kardeşim. Kediye ızdırap vermeye hakkınız yok. Hayvanın hormanel sistemini mahvediyorsunuz. Niçin, kendi zevkiniz için. Ama ben kısırlaştırılmaya karşı değilim. Tecavüz eden erkeklerin kısırlaştırılması lazım. Kedilerin değil" ifadelerini kullandı. Hayvanlar ıslanmayacağını tüylerinde yağ olduğu için akıp gideceğini vurgulayan Karatay, sokak hayvanlarının güneş ışığı geldiği zaman D vitamini ürettiği için sağlıklı olduğunu, evcil hayvanların ise insanlar gibi hastalandığını kaydetti.

5 Mayıs 2018 Cumartesi günü yayınlandı