Prof. Dr. Erol Güngör Kırşehir'de sempozyumla anılıyor - KIRŞEHİR

- Prof. Dr. Erol Güngör Kırşehir 'de sempozyumla anılıyor - Anma programının düzenlendiği salondan ve katılımcılardan detaylar - Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan'ın konuşması - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya'nın konuşması - Erol Güngör'ün eşi Prof. Dr. Şeyma Güngör'ün konuşmasıProf. Dr. Erol Güngör Kırşehir 'de sempozyumla anılıyor - Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Arıcan: - "Yöneticilerimize minnettarız, sağ olsunlar. Ahlaki ve manevi anlamdaki kalkınmamızı, Erol Güngör üstadımızın dile getirdiği noktada yeniden gözden geçirmeliyiz" - Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karakaya: - "Yerli ve milliye ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Erol Güngör, böyle bir ihtiyacı karşılayacak tarihi bir şahsiyettir"KIRŞEHİR (AA) - Türk - İslam düşünce hayatının önemli isimlerinden Prof. Dr. Erol Güngör adına düzenlenen "Erol Güngör Sempozyumu" Kırşehir 'de başladı.
Türkiye Yazarlar Birliği, Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen sempozyum iki gün sürecek.Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Musa Kazım Arıcan, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Selçuk Üniversitesi Rektörü iken 1983 yılında vefat eden Erol Güngör'ün, toplumun maddi kalkınmasının yanında manevi kalkınmasına da önem verilmesi gerektiğine işaret ettiğini söyledi.

Güngör'ün, yaşadığı dönemde okullarda din dersi okutulmasını hep vurguladığını aktaran Arıcan, şöyle devam etti:"Üstadımızın ahlaka dair tespitleri çok önemli. 'Bir milletin en büyük vazifelerinden biri de maddi kalkınmaya paralel onunla aynı hızla gelişen bir ahlak terbiyesi vermek, bir manevi kalkınma yaratabilmektir' diyor. Bugün kalkınmayı maddi anlamda gerçekleştiriyoruz. Bölünmüş yollar, havaalanları, ekonomideki gelişmeler var. Yöneticilerimize minnettarız, sağ olsunlar. Ahlaki ve manevi anlamdaki kalkınmamızı, Erol Güngör üstadımızın dile getirdiği noktada yeniden gözden geçirmeliyiz. Genç yaşta kaybettiğimiz yerli ve milli mütefekkirimiz, derin düşünceye sahip münevverimizin kendi memleketinde sempozyumda anılması çok önemlidir."Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da Erol Güngör'ün sosyal dokuyu meydana getiren gizli kalmış tarihi değerleri ortaya çıkararak topluma mal etmeye gayret gösterdiğini söyledi.

"Yerli ve milliye ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde Erol Güngör, böyle bir ihtiyacı karşılayacak tarihi bir şahsiyettir." diyen Karakaya, şunları kaydetti:"Onun 45 yılı aşkın hayatındaki fikirleriyle çok büyük mesajlar verdiğini biliyoruz. Bugünkü sempozyumdan da bu fikirleri bizden sonraki nesillere bir miras halinde yazılı kayda geçeceğiz. Erol Güngör'ün temel bakışında Türk milliyetçiliği ve Türklerin İslam dini ile oluşturduğu bu yapının günümüzde nasıl anlaşılması gerektiğine dair önemli bulgular var. Medeniyetlerin inşası, bilgi alanındaki gelişmeye bağlı. Millet olarak kendimizi besleyen kaynağın milli ve yerliliğini güçlendirdiğimiz kadar kendimizi ifade edeceğiz ve topluma mesajımız bu denli yüksek olacaktır. Bin yıllık tarihimiz içerisinde kaybolmuş değerlere üniversiteler eliyle ulaşıp onları sempozyumlarla ortaya çıkarıp, gençliğimizle buluşturmalıyız. Üniversitemiz bunu bir misyon olarak kabul etmiştir." Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Erol Güngör'ün bu toprakların yetiştirdiği en önemli insanlardan olduğunu vurgulayarak, "45 yaşında dünyaya veda etmiş ve genç yaşta bu dünyadan ayrılmış, arkasında çok önemli eserler, fikirler ve düşünceler bırakmış birisi. Bize düşen bu düşünceleri, fikirleri konuşup, tartışıp, gelecek nesillere aktarmaktır." diye konuştu.
Erol Güngör'ün eşi Prof. Dr. Şeyma Güngör ise insanların doğup büyüdüğüne, bir gün öldüğüne işaret ederek, arkada kalıcı bir eser, faydalı akademik çalışmalar ve faydalı evlatlar bırakmanın önemli olduğunu aktardı.Eşinin vefatının 35. yıl dönümünde onun doğduğu ,büyüdüğü, temel şahsiyetinin şekillendiği Kırşehir 'de tertiplenen bu sempozyumda emeği geçenlere teşekkür eden Güngör, "Sempozyumun, Kırşehir halkını temsil eden Kırşehir Belediye Başkanlığı, akademik camiayı temsil eden Ahi Evran Üniversitesi ve Türk yazarlarını dolayısıyla Türk yayım hayatını temsil eden Türkiye Yazarlar Birliği tarafından müştereken hazırlanmasının ayrıca önemi olduğu kesindir. Emeği geçen tüm kurum ve kişilere Güngör ailesi adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Münevver Misyon İslam Din Dersi Üstad 

26 Nisan 2018 Perşembe günü yayınlandı