POMEM'de mezuniyet heyecanı - Öğrenciler 15 Temmuz demokrasi marşını söyledi - KONYA

- Konya 'nın Ereğli ilçesindeki Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 21. dönem mezunları için düzenlenen törenden detaylar - Polis adaylarının, sanatçı Esat Kabaklı'nın "Bil oğlum" türküsünü seslendirmesiAfyonkarahisar, Karaman, Konya ve Aksaray POMEM'de mezuniyet heyecanı - Eğitimlerini tamamlayan, Aksaray'da 764, Afyonkarahisar'da 403, Konya 'da 346, Karaman'da 360 polis adayı törenle mezun oldu - Konya 'nın Ereğli ilçesindeki POMEM'de düzenlenen mezuniyet töreninde, sanatçı Esat Kabaklı'nın "Bil oğlum" türküsünü seslendiren polis adayları büyük alkış aldıKONYA (AA) - Konya , Aksaray, Karaman ve Afyonkarahisar'daki Polis Meslek Yüksek Eğitim Merkezlerinde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan polis adayları için mezuniyet töreni düzenlendi.
Konya 'nın Ereğli ilçesindeki Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) 21. dönem mezunları için düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Ereğli POMEM Müdürü Ali Kurbi, çağdaş toplumlarda polisin önemli görevler aldığını belirterek, dört aylık eğitimini tamamlayıp polis olmaya hak kazanan öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.Kurbi, Türk Polis Teşkilatı olarak ülkede huzur ve güvenliğin, özgürlük ve demokrasinin sağlanması için çalıştıklarını ifade etti.
AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de öğrencilerin mezun olmasında emeği geçen okul müdürü ve merkezde eğitim veren öğretmenlere teşekkür etti.Türk polisinin içeride güvenliği sağladığı gibi Suriye'de, Somali'de, Bosna'da ve dünyanın bir çok yerinde Türkiye'yi gururla temsil ettiğini dile getiren Etyemez, bu ülkelerde Türk polisinin mazlum ve mağdur milletlere sahip çıktığını bildirdi.Mezun olan öğrencilere seslenen Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran de Türk Polis Teşkilatının, emniyet ve asayişin, huzurun ve güvenin tesisi ve devamı için mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığına dikkati çekerek, "Görev yaparken sürekli kendinizi geliştirme ve yenileme azmi içerisinde olun. Halkın beklentilerini en üst seviyede sağlamanız ve kamu vicdanının kabul gördüğü tutum ve davranışlarda bulunmanız önem arz etmektedir. Herkesin, kanun önünde eşit olduğu ilkesi doğrultusunda tam bir tarafsızlık içerisinde görev yapacağınızdan eminim. Gücünüzü kanundan, desteğinizi halkımızdan alacaksınız. Sizler artık devletin polisisiniz." dedi.
Konuşmaların ardından 346 polis adayının mezun olduğu 21. dönemin birincisi yaş kütüğüne ismini çaktı. Ardından polis adayları, sanatçı Esat Kabaklı'nın "Bil oğlum" türküsünü seslendirdi. Salonda büyük heyecana neden olan türkü, büyük alkış aldı. Öğrenciler son olarak 15 Temmuz demokrasi marşını söyledi.

Törenin sonunda polis adayları, şapkalarını havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.Törene, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkan Vekili Zübeyir Dursun, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve polis adaylarının aileleri katıldı.

Tarafsızlık Saygı Duruşu Öğretmenler Mezuniyet Töreni Okul Müdürü 

19 Temmuz 2018 Perşembe günü yayınlandı