Polislere molotof atanlara karışı vur emri geliyor

CNN Türk ekranlarında Akif Beki'nin sunumu ile ekrana gelen Baştan Sona programına İçişleri Bakanı Efkan Ala konuk oldu.
Molotof Cezası İçişleri Bakanı Akif Beki Efkan Ala Molotof Kokteyli 


POLİSLERİN YETKİSİ ARTIYOR
Ala, yapılacak düzenleme ile polisin yetkilerinin genişleyeceğine dikkat çekti. Eylemelerin saldırıya dönüşmesi durumunda polisin silah kullanabileceğini belirten Ala, motolofun da silah olarak değerlendirileceğini polise eylemlerde molotof kullananlara karşı vurma yetkisi verileceğini açıkladı.

SÜPER POLİSLER Mİ GELİYOR?

Öte yandan Ala, bazı polislere gözaltına alma ve arama yapma yetkisi verileceğini de açıkladı. Akif Beki'nin “Süper polisler mi geliyor?” sorusuna ise yetkilerin sınırlandırılacağını söyleyerek cevaplayan Ala düzenlemelerin başka ülkelerde kullanıldığına dikkat çekti.

“YIKTIKLARININ PARASI ALINACAK”
Sözlerinin devamında yeni düzenlemeye ilişkin diğer başlıkları da anlatan Ala, bozainin uyuşturucu statüsünde sayılacağını açıkladı. Ala, maskeli eylemcilere ağır cezaların verileceğini belirtti. İçişleri Bakanı'nın en dikkat çeken açıklamalarından biri de eylemcilerin ortaya çıkardığı maddi zararın kendilerinden alınacağını açıklaması oldu.
15 Kasım 2014 Cumartesi günü yayınlandı