Polis memurunu şehit eden sanığa ilk celsede ağırlaştırılmış müebbet

ARŞİV
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Müebbet Hapis Uyuşturucu Madde Madde Bağımlısı Mahkeme Heyeti 

-Tuzla emniyet detayı
-törenden görüntü
-yakınlarından görüntü
-şahsın çıkarılması
-şehidin fotoğrafları

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Tuzla’da polis memuru Battal Yıldız’ı kovalamaca sırasında çaldığı silahla vurarak şehit eden Hikmet Sağır, “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tuzla’da 16 Temmuz 2017 tarihinde aralarında yaşanan kovalamaca sırasında silahla vurulan Battal Yıldız’ın şehit edilmesine ilişkin sanık Hikmet Sağır’ın ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hikmet Sağır cezaevinden getirilirken, olayda hayatını kaybeden polis memuru Battal Yıldız’ın eşi ve babası da salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık Yıldız, Kocaeli’nde yaşadığını belirterek, “Olay tarihinde uyuşturucu madde bağımlısı olduğum için madde almaya İstanbul’a gelmiştim. Uyuşturucumu aldım, geri dönecektim. Otobüs beklerken bonzai kullandım, bayılmışım. Kendime geldiğimde üzerimde bir şey olmadığını, her şeyimin alındığını gördüm. Yerlere yattığım için üstüm başım perişandı. Otobüsler beni almak istemedi. Bilinçsiz bir şekilde dolaşmaya başladım” dedi.
Dükkandan çaldığı silahla polis memurunu şehit etmiş Bir dükkana girdiğini söyleyen sanık Yıldız, “Dükkanın içini aradım. Laptopla silah çıktı. Onları satmak için aldım. Dükkandan çıkarken alarm çalmaya başladı.
Panik yapıp kaçmaya başladım. Yoruldum, sokakta dinlenirken polisler geldi, kimliğimi sordular. Kimliğimin olmadığını söyledim. Üzerimde silah olduğu için korkup kendilerinden kaçtım. Polisler beni takip ettiler, bir süre sonra sokağa girdim, çıkmaz sokaktı. Koşarken arkama bakmayarak 2 el ateş ettim. O sırada polis memuruna denk gelmiş. Suç işleme kastım bulunmamaktadır, çok pişmanım” ifadelerini kullandı. “Hain benim torunlarımı babasız bıraktı, canımı yaktı” Battal Yıldız’ın babası duruşmada söz alarak, “Sokaktan geçiyordu. Bu hain benim torunlarımı babasız bıraktı, canımı yaktı. Yaktı beni yaktı bu hain. Ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Sanığa ilk celsede ağırlaştırılmış müebbet hapis Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Hikmet Sağır’ı “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Olayın Geçmişi Tuzla’da 16 Temmuz 2017 tarihinde hırsızla aralarında yaşanan kovalamaca sırasında polis memuru Battal Yıldız vurularak şehit olmuştu. Olaya ilişkin silahı kullandığı öne sürülen ve hakkında 11 ayrı suçtan sabıkası olduğu öğrenilen Hikmet Sağır, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Hikmet Sağır hakkında “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilmişti.
20 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı