Plastik bardakla başlayan uluslararası başarı öyküsü

C¸OCUKLARA VE DU¨NYA BARIS¸INA KATKI SAĞLAYAN NURİ DAĞDELEN’İN TÖRENDE AÇIKLANMASI
Plastik Bardak Ödül Töreni Müzik Öğretmeni Uluslararası Öğretmenlik 

-ÖDÜL TÖRENİNDE TANITIM GÖRÜNTÜLERİ İZLENMESİ
-TANITIM GÖRÜNTÜLERİNDE NURİ ÖĞRETMENİN 6 YAŞINDA BABASINI KAYBETMESİ VE KIZ KARDEŞİ İLE BİRLİKTE YAŞAM ÖYKÜSÜNÜ ANLATMASI
-ÖDÜL VERİLİŞİ
-NURİ ÖĞRETMENİN 5 BARDAKLA BAŞLADIKLARI ULUSLARARASI ALANDA SAĞLADIKLARI BAŞARI ÖYKÜLERİNİ ANLATMASI
-HAYATIN RİTMİNİ YAKALA GRUBUNUN GECENİN FİNALİNDE SAHNE ALMASI
-GRUBUN PERFORMANSINA DAVETLİLERİN EŞLİK ETMESİ
-DAVETLİLERİN FİNALDE NURİ ÖĞRETMEN VE GRUBUNU AYAKTA ALKIŞLAMASI

( BALIKESİR -ÖZEL)- Türkiye’nin en başarılı genci Balıkesir’den- Balıkesirli öğretmen ve grubu ödüller ile başarıya doymuyor BALIKESİR

- Balıkesirli müzik öğretmeni Nuri Dağdelen ’2019 TOYP Türkiye Ödül Töreni'nde ‘Türkiye’nin On Başarılı Genci’ arasında yer alarak “I·nsan Haklarına, C¸ocuklara ve Du¨nya Barıs¸ına Katkı” kategorisinde Tu¨rkiye birinciliği elde ederek başarılarına bir yenisi daha ekledi. JCI İstanbul Şubesi tarafından 25.si düzenlenerek “Onur Yılı” ilan edilen bu sene ki tören Cemal Reşit Rey Salonu’nda gerçekleştirildi.
’2019 TOYP Türkiye Ödül Töreni’nde ‘Türkiye’nin On Başarılı Genci’ yer alan “Hayatın Ritmini Yakala” grubu kurucusu ve Balıkesir Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu müzik öğretmeni Nuri Dağdelen “I·nsan Haklarına, C¸ocuklara ve Du¨nya Barıs¸ına Katkı” kategorisinde Tu¨rkiye birinciliğini elde etti. Liderler ve Girişimciler (JCI) Türkiye Derneği adına JCI İstanbul Şubesi tarafından 24 yıldır sürdürülen TOYP-Türkiye'nin 10 Başarılı Genci- Projesi, toplumsal gelişime katkısı bulunan, çevrelerine ilham veren ve daha iyi yarınların peşinde koşan; Türkiye’nin başarılı gençlerinin çalışmalarını görünür kılmayı, onları daha duyarlı ve aktif birer vatandaş olmaları yönünde teşvik etmeyi amaçlıyor.Türkiye birincisi olan Nuri Dağdelen, 50’yi aşkın ülkeden gelen TOYP birincileri ile Dünya kategorisinde yarışmaya hak kazanarak çalışmalarını dünyaya duyurma fırsatı yakaladı. Gala gecesinde düzenlenen ödül töreninde Dağdelen kurduğu ritim grubu Hayatın Ritmini Yakala ile de sahne alarak verdikleri konser sonrasında tüm salonda duygu seli yaşatarak ayakta alkışlandılar. Nuri Dağdelen’in başarı öyküsü serüveni 2015 yılında farkındalık oluşturan öğretmen ödülüyle başladı.
Sonrasında sırasıyla 2016 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye Şampiyonu, 2017 yılında yılın öğretmeni, 2018 yılında yılın babası, 2018 yılında en yenilikçi öğretmen, 2019 yılında ezber bozan öğretmen, 2019 yılında da bu başarılara bir yenisini daha ekleyerek 'Türkiye’nin En Başarılı Genci' oldu. Başarımız 5 plastik bardakla başladı Balıkesir’in Kepsut ilçesi kırsal mahallesinde bulunan yatılı okulunda sürdürdüğü öğretmenlik hayatında bir çok başarıya imza atarak dikkatleri üzerinde toplayan Nuri Dağdelen 8 yıl önce okulda göreve başladığını hatırlatarak “Neler yapabiliriz diye düşünmeye başladım ve öğrencilerimin hayallerini defterime not ettim. İlk defa yurt dışına çıkmak, denizi görüp girmek gibi öğrencilerin isteklerini gerçekleştirmek için vesile olmak istiyordum. Yola çıkıp okula geldiğimizde hiçbir enstrümanımız ve sınıfımızda yoktu. Sadece 5 plastik bardakla bu işlere başladık ve dünyanın tek ahşap müzik atölyesini okulumuza kazandırdık. Sonrasında hayallerimizin peşinden koşarak başarıları elde ettik. Başarı aile ile başlar, ben başta eşim Sedanur Dağdelen, kız kardeşim Ayşe Oral ve tüm öğrencilerimle birlikte kocaman bir aile oluşturarak bu başarıları elde ettik. Hepsine bize destek veren herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

12 Aralık 2019 Perşembe günü yayınlandı