PKK'nın katlettiği öğretmenin görev yaptığı köyde okuma yazma seferberliği - DİYARBAKIR

- Çavuşlu köyünden detaylar - Bismil Belediye Başkan Vekili Kaymakam Turgay Gülenç'in köye gelişi - İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak'ın konuşması - Turgay Gülenç'in kursiyerlere çeyrek altın ve serftifika vermesi - Çocuklara hediye dağıtması - Fidan dikimi ve İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak'ın konuşmasıPKK'nın katlettiği öğretmenin görev yaptığı köyde okuma yazma seferberliği - Diyarbakır 'da 25 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen öğretmen Neşe Alten'in görev yaptığı Bismil ilçesinin Çavuşlu köyünde okuma yazma öğrenen 20 kadına sertifikaları verildi - Bismil Kaymakamı Gülenç: - "Amacımız Bismil'de okuma - yazma oranını yüzde 100'e ulaştırmaktır"DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır 'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından katledilen öğretmen Neşe Alten'in görev yaptığı Çavuşlu köyünde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında eğitim alan 20 kadına törenle sertifika verildi.
Bismil Belediyesi ve İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünce Çavuşlu köyünde PKK'lı teröristlerce 1993 yılında katledilen Alten anısına okuma yazma seferberliği başlatıldı.Çavuşlu İlkokulunda düzenlenen kursta eğitimi başarıyla tamamlayan 20 ila 40 yaşlarındaki 20 kadın için sertifika töreni yapıldı.Törende konuşan Kaymakam Turgay Gülenç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Bismil'de eğitime katkı sunmak için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.
Bu kapsamda her gün yeni kurslar açıldığını dile getiren Gülenç, "Amacımız Bismil'de okuma - yazma oranını yüzde 100'e ulaştırmaktır. Buna katkı sunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.
İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak, Neşe Alten'in çocukları eğitimle buluşturmak, vatanına, milletine bağlı bireyler yetiştirmek için ilçeye öğretmen olarak atandığı köyde katledildiğini belirtti.
Şehidin anısına bu okuma yazma seferberliğinin köyde sahiplenilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ak, "Öğretmenimizin ruhu şad olsun. Cehaletin bedeli ağırdır, bu cehaletle mücadele etmek için eğitim şarttır." diye konuştu.
Törende daha sonra okuma yazma öğrenen 20 kadına Kaymakam Gülenç tarafından sertifika ve çeyrek altın verildi, okulun bahçesine fidan dikimi yapıldı.Törene, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ve vatandaşlar katıldı.

Okuma Yazma Seferberliği Öğretmen Çeyrek Altın Terör Örgütü Teröristler 

28 Şubat 2018 Çarşamba günü yayınlandı