PKK cenezesine giden CHP'li Sezgin Tanrıkulu (LGBT) trans eylemine katıldı

İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, Sarıyer'de Zekeriyaköy'de geçtiğimiz hafta yakılmış olarak cesedi bulunan 23 yaşındaki trans Hande Kader için eylem düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da bulunduğu grup, Taksim Tünel Meydanı'nda toplantı. Pankart ve flamalar taşıyan grup bir süre slogan attı.
Galatasaray Meydanı Sezgin Tanrıkulu Milletvekili Zekeriyaköy 


Grubun eylem yapacağı alan, güvenlik nedeniyle polis tarafından bariyerle çevrildi, 2 TOMA'da hazır bekletildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yaparak, ' Hayatım insan hakları mücadelesiyle geçti. Milletvekili kimliğimle yine insan ayrımcılığına ne nefret suçlarına karşı mücadele etmeye devam ediyorum. Cinsel yönelim tercihi temel bir insan hakkıdır. Herkesin buna saygı duyması lazım ve anayasanın da bu tercih hakkın tanıyacak şekilde düzenlenmesi lazım. Şimdi de parlamentoda bunun için mücadele etmeye devam ediyorum. Sizlerin tercihine bütün toplumun saygı duyması içinde mücadele etmesine devam edeceğim. Bu mücadele ancak toplumun bütün kesimlerinin dayanışmasıyla mümkün olur. O yüzden ben buradan herkesi dayanışmaya davet ediyorum ' dedi.

Daha sonra grup adına bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasının sonlanmasının ardından grup dağıldı. Ancak gruptan kopan yaklaşık 20 kişi Galatasaray Meydanı'na yürümek istedi. Polis grubun slogan atmadan ve ıslak çalınmadan yürümesini istedi. Grup polis eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.



22 Ağustos 2016 Pazartesi günü yayınlandı