Pendik’te ‘Ustaların İzinde Hüsn-i Hat' sergisi

Sergi
Ermeni Hat Sanatı Sergi Açılışı 

-Sergi açılışı
-Başkanın konuşması
-Sergi gezilmesi

( İSTANBUL ) İSTANBUL

- Pendik'te açılan ‘Ustaların İzinde Hüsn-i Hat' sergisinde Hat sanatının en güzel örnekleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Pendik Belediyesi Sanat Kursları hocaları Erol Balcı ve Doç. Dr. Mehmet Memiş tarafından hazırlanan ‘Ustaların İzinde Hüsn-i Hat' sergisi açıldı. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkez’inde açılan sergiye Pendik Kaymakamı İlhan Ünsal, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, HattatDoç. Dr. Mehmet Memiş, Hattat Erol Balcı ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Sergide hat sanatına ait birbirinden değerli eserler görücüye çıktı. Konuklar, sergi açılışının ardından eserleri ilgiyle inceledi. Sergi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, “Pek çok güzel sergiyi açtık. Erol kardeşim Pendik’te Hat’ın gelişmesi için ciddi gayretin içerisinde. Hevesli talebeleri var, aşk ile bu işe zaman ayırıyorlar. Onlar da güzel eser vermenin gayreti içerisinde. Tabi onlar için ne mutlu hem hocaları için bahtiyarlık hem de kendileri için. Gerçekten heves edilmesi gereken bizim milletimizin bu anlamda zirveye çıkardığı bir sanat. Dünyada pek çok kaligrafik ve farklı anlamlarda yazı var ama hiç biri bizim ortaya koyduğumuz sanatlar gibi değil" dedi.
Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkez’inde açılışı gerçekleştirilen sergiyi sanatseverler 15 ile 28 Şubat tarihleri arasında gezebilecek.
16 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı