Payitaht Abdülhamid oyuncularından Yeşilay'a destek - İSTANBUL

- Programdan detaylar - Eren Hacısalihoğlu'nun açıklaması - Gözde Kaya'nın açıklamasıPayitaht Abdülhamid oyuncularından Yeşilay'a destek - Yeşilay Haftası nedeniyle Payitaht Abdülhamid dizisi oyuncularının konuk olduğu etkinlik düzenlendiİSTANBUL (AA) - Yeşilay Haftası nedeniyle, "Yeşil Sahne" söyleşilerinde Payitaht Abdülhamid dizisi oyuncularının konuk olduğu etkinlik düzenlendi.
Yeşilay tarafından Kadıköy İskele Meydanı'nda kurulan "Yeşilay Dünyası" çadırında gerçekleşen etkinlik kapsamında katılımcılar, sanal gerçeklik gözlüğüyle sigaranın insan vücuduna verdiği zararları izleme fırsatı buldu.Bu arada etkinlik çadırındaki cam ve karikatür atölyelerinde çocuklar doyasıya eğlenirken, karikatür sergisi ve bilgi istasyonu bölümlerine, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi."Yeşil Sahne" programı kapsamında AA muhabirine konuşan Payitaht Abdülhamid dizisinde Kemalettin Paşa karakterini canlandıran Eren Hacısalihoğlu, Yeşilay ile ilgili bir organizasyona katılıp katkıda bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu, kendisinin de 3 yıl önce sigarayı bıraktığını belirterek, "Ne kadar doğru bir şey yapmışım diyorum. 2000'li yıllarda bağımlılıklarla alakalı toplum olarak farkındalık yaratamıyorduk. Ancak şu an Kadıköy'ün merkezindeyiz. Bağımlı olan biri buraya gelip 2 dakika içerisinde bir şeyler öğrenebilir, o kadar elimizin altında böyle yerler. Toplumda bağımlılıklarla ilgili 444'lü numaralarda, kamu spotlarında yer alan, katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Bir gencin bile kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Hacısalihoğlu, sözlerini, "Önemli olan farkında olmak. Onlara farkında olmayı birazcık öğretebilirsek, bakış açılarını değiştirebilirsek bu bağımlılıklardan herkesi kurtaracağız inşallah." diye tamamladı.Payitaht Abdülhamid dizisinde Hatice Sultan karakterini canlandıran Gözde Kaya ise şehrin merkezi bir yerine bu etkinliği yapmanın çok önemli olduğunu vurguladı.Kaya, dünyada son dönemde bağımlılığın çok fazla arttığına dikkati çekerek, şunları söyledi:"Dünyada fast food bağımlılığından tutun da teknoloji bağımlılığı, sigara bağımlılığı gibi korkunç bağımlılıklar var. İnsanlar sadece hızlıca unutup atayım gibi düşünüyor. Sağlıklarını çok önemsemiyorlar, geç farkına varıyorlar. O yüzden bu tip farkındalıklar ve etkinliklerin olması gerekiyor. Bağımlılık dediğimiz şeyler çok sinsi. Bu yüzden insanların farkındalıklarının güçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu hafta tamamen bilinç haftası, insanlara bilinç gerekiyor."Etkinlik, yarın sona erecek.
Bağımlılık İnsan Vücudu Farkındalık Karikatür Fast Food 

4 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı