Patlamada hasar gören bina yıkılıyor - BURSA

- Patlama bölgesinden detaylar - Patlamada yaralanan Alpaslan Akgün'ün konuşması - Evi hasar gören vatandaşlardan Cem Güney'in konuşması Bursa 'daki patlamada hasar gören bina yıkılıyor - Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlama ve ardından çıkan yangında hasar gören binanın yıkımına başlandı - Patlamada yaralanan Alpaslan Akgün: - "O an öldüğümü düşündüm. İnsanlara sürekli 'bizi kurtarın' diye bağırıyordum. Elektrik kabloları yerdeydi, su boruları patlamıştı"BURSA (AA) - Bursa 'da dün doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlama ve ardından çıkan yangında hasar gören bina yıkılıyor.Alınan bilgiye göre, Osmangazi ilçesi Maksem Mahallesi'ndeki iki katlı bir binada dün yaşanan ve 6 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından bölgedeki hasar tespit çalışmaları devam ediyor.Patlamanın meydana geldiği binanın çevresindeki hasar gören evler tedbiren boşaltılırken, evleri hasar gören çok sayıda vatandaş geceyi yakınlarının yanında geçirdi.Polis, itfaiye, AFAD ve Bursa gaz ekiplerinin bulunduğu bölgede, bazı vatandaşlar kendi imkanlarıyla evlerini temizlemeye ve onarmaya çalışıyor.Ev sahipleri ve görevliler dışında bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin verilmezken patlamanın yaşandığı evin yıkımına başlandı.Patlamanın meydana geldiği binada oturan ve yaralanan Alpaslan Akgün, AA muhabirine, evde tek başına bulunduğu sırada şiddetli bir patlama olduğunu söyledi.

Akgün, evdeki camların kırıldığını ve ciddi hasar oluştuğunu belirterek, "Cam kırıklarının arasından dışarıya attım kendimi. İş yerindeki arkadaşlarımı aradım onlar yardımıma geldi. Çok mağdurum. O an öldüğümü düşündüm. İnsanlara sürekli 'bizi kurtarın' diye bağırıyordum. Elektrik kabloları yerdeydi, su boruları patlamıştı." ifadelerini kullandı.Patlamanın binanın giriş katında yaşandığını anlatan Akgün, "Ben evi bir ay önce tutmuştum ve bir ay önce doğal gaz bağlatmıştım. Patlamanın yaşandığı dairenin de doğal gazı yeni bağlattığını öğrendim." dedi.
Evi hasar gören vatandaşlardan Cem Güney de patlama sırasında evde olduğunu söyledi.

Evinin yakınındaki binada patlama olduğunu dile getiren Güney, "Canımı zor kurtardım. Hasarımız çok büyük. Evimdeki hasar tespit çalışması yapıldı, rapor çıkmasını bekliyorum. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum." diye konuştu.
Zeynep Ceren Eroğlu ise evlerindeki hasarın ciddi boyutta olduğunu belirterek, temizlik şirketiyle anlaşıp evini temizletmeye başladıklarını kaydetti.
Kentte dün 2 katlı bir binada yaşanan patlamanın ardından çıkan yangın söndürülmüş, çevredeki bazı ev, iş yerleri ve araçlarda hasar oluşmuştu. Olayda yaralanan 6 kişi ise kentteki çeşitli hastanelere kaldırılmıştı.
Hastane Evde Tek Başına Muhabir Gesi Hasar Tespit 

27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı