Pastırmalı Ravioli altın madalya getirdi

OKUL DIŞ DETAY
Altın Madalya Gümüş Madalya Öğretmenler Uluslararası Bronz Madalya 

-ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYA KAZANAN ÖĞRENCİLERİN YARIŞMADAKİ YAPTIKLARI 3 YEMEĞİN HAZIRLANMASI
-MUTFAKTAN DETAYLAR
-ÖĞRETMENLERİN AÇIKLAMASI
-ALTIN MADALYA KAZANAN ÖĞRENCİNİN AÇIKLAMASI

( BALIKESİR -ÖZEL)- Liseli şeflerin uluslararası gastronomi başarısı BALIKESİR

- İstanbul’da düzenlenen 16. Uluslararası Gastronomi Yarışmasına katılarak 1 Altın, 18 gümüş ve 1 bronz madalya kazanan Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Balıkesir’in gururu oldular. Dünyanın usta şeflerinin bir araya gelip hünerlerini sergileyerek 70’in üzerinde kategoride yarışmanın düzenlendiği İstanbul Uluslararası Gastronomi Festivalinlinde ülkemizin öğrenci ve genç şeflerine uluslararası düzeyde yarışma imkanı buldu. Festivale katılan Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 1 altın, 18 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak Balıkesir’in gururu oldu. Gazi Mustafa Kemal Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Nilgün Hayal Koca yaptığı İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivaline 14 öğrenciyle birlikte katıldıklarını ifade ederek “Öğrencilerimiz burada farklı kategorilerde yarıştı ve 20 madalyayla döndük. Bu bizler ve okulumuz için büyük gurur verici bir durum. 1 Altın, 18 gümüş 1 tane bronz madalya aldık. Öğrencilerimiz bireysel ve ekip olarakda yarıştı. Ekiplerle birlikte ikinci madalyasını alanlarda oldu. Okulumuzu öğretmenlerimizle birlikte temsil etmekten çok onur ve gurur duyduk. Öğrencilerimize bizi destekleyen idare ve öğretmen arkadaşlarımızada çok teşekkür ediyorum. Katılım bizim için güzel bir başarı oldu sonrası içinde zaten önümüzdeki senelerde de böyle başarılarla devam ederiz” dedi.
Gümüş madalayaları altına çevireceğiz Yiyecek İçecek Hizmetleri öğretmeni Dilek Sav ise “Katıldığımız yarışmada altın madalyayı öğrencimiz Hanife Kurşun pastırmalı ravioli ile kazandı. Balık kategorisinde avokado taban yatağında zargana balığı ile yarıştık ve gümüş madalya kazandık. Mercimek sote yatağında erik soslu kuzu pirzola ile yarıştık ve yine gümüş madalya kazandık. Pizza kategorisinde ananaslı janbonlu pizza ile yarıştık ve gümüş madal kazandık. Bu yarışma öğrencilerimize çok şey kazandırdı oradaki farklı atmosferi görmüş oldular. Bundan sonraki yarışmalarda kazanmış olduğumuz gümüş madalyaları altın madalyaya çevirerek öğrencilerimizi tam bir madalya avcısına dönüştürmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Güzel başarılar elde ettik Yarışmada altın madalya kazanan Hanife Kurşun “3 ay boyunca bu yarışma için çok büyük emek sarf ettik ve bunun sonucunda güzel başarılar elde ettik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde ifade etti.

12 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı