Pasinler Zaferi'nin 970. yılı etkinlikleri - ERZURUM

- Pasinler Zaferi'nin 970. yılı etkinlikleri - İstiklal Marşı ve Kuran - ı Kerim'in okunması - Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun konuşması - Yöresel halk oyunları - Pasinler Savaşı'nın temsili olarak canlandırılması - Tarihi savaş sanatları ve atlı akrobasisi - Buzkaşı (kökbörü) oyunu ile atlı cirit gösterisi - Solo Türk'ün gösterisi - Kutlama alanından genel ve detay görüntüPasinler Zaferi'nin 970. yılı - Erzurum 'daki kutlamalarda, Pasinler Savaşı temsili olarak canlandırıldı, Solo Türk gösteri sunduERZURUM (AA) - Anadolu'nun fethinde önemli bir yeri bulunan 1048 Pasinler Savaşı'nın 970. yılı, Erzurum 'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Pasinler ilçesinin Kaplıcalar Mahallesi'nde gerçekleştirilen kutlama programı Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve protokol üyelerinin atlı birlikler eşliğinde alana gelmesiyle başladı.
Vali Azizoğlu, yaptığı konuşmada, Pasinler Zaferi'nin 970. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.
Gelecek nesillere bu toprakları vatan olarak bırakmak için çalışacaklarını ifade eden Azizoğlu, şunları söyledi:"Onlara layık torunlar olduğumuzu, onların bayraklarını yere düşürmeden, ezanlarını susturmadan, dosta güven, düşmana korku salarak bu topraklar üzerinde at sürmeye, hükümdarlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu toprakları bize vatan olarak bırakanlara borcumuzu ödemenin en önemli yolu, çok çalışmak ve çok gayret sarf etmek, hem bizden yardım bekleyen hem de bizi umut olarak gören dost ve mazlum milletler için daha çok çalışmak, onların huzur, güven ve barışını sağlamak, çevremizde ve bölgemizde barışı tesis etmek, bu topraklarda yaşayan insanlarımızı geleceğe özgürce bırakmak olacaktır."Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu da Pasinler Zaferi'nin en az Malazgirt Zaferi kadar önemli olduğunu dile getirdi.Konuşmaların ardından özel olarak hazırlanan alanda süvari birlikler Pasinler Savaşı'nı temsili olarak canlandırdı, halk oyunları ve güreş gösterileri yapıldı.Programda, tarihi savaş sanatları ve atlı akrobasinin yanı sıra Kırgızistan'da milli spor olarak kabul edilen, özel günler ve düğün törenlerinde oynanan buzkaşı (kökbörü) oyunu ile atlı cirit gösterisi sergilendi. - Solo Türk gösterisi ilgiyle izlendiProgram kapsamında Solo Türk'ün etkinliği de ilgiyle izlendi. Erzurum Hava Meydan Komutanlığı pistinden kalkış yaptıktan sonra Pasinler ilçesi üzerinde yaklaşık 20 dakika gösteri uçuşu yapan Solo Türk ekibi alanda toplananlardan büyük alkış aldı.Kutlama programına AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Hükümdar Güreş Gösteri Uçuşu Halk Oyunları 20 Dakika 

20 Dakika Hakkında
Başrollerinde Tuba Büyüküstün ve İlker Aksum'un yer alacağı 20 Dakika dizisi, hikayesini Kaçış Planı (The Next Three Days) filminden alıyor. Dizide, mutlu bir evlilikleri olan çiftin hayatları, kadının işlemediği halde bir cinayetle suçlanarak hapise girmesiyle altüst olması anlatılıyor. Her hafta yükselen bir tempoya sahip olacak dizide, koca, karısının bu cinayeti işlemediğinden emindir ve ipuçlarının peşinden koşar. Sonunda yapacak bir şey olm...
devamı
18 Eylül 2018 Salı günü yayınlandı