- Paris'teki Sığınmacı Kampları Kaldırılıyor

Saint Martin kanalı kenarındaki kamp

( PARİS ) - Paris'teki sığınmacı kampları kaldırılıyor PARİS
Emniyet Müdürü Sığınmacı Güvenlik Güçleri Sığınmacılar Sığınma 


- Fransa’nın başkenti Paris’te şehrin ortasına kurulmuş sığınmacı kamplarının birkaç gün içerisinde kaldırılacağı açıklandı. Fransa İçişleri Bakanlığı, başkent Paris'in birçok yerine kurulan çadır kamplar ile barakaların güvenlik güçleri tarafından kaldırılıp, sığınmacıların banliyölerdeki belediyelerin göstereceği binalara yerleştirileceğini duyurdu. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb yaptığı açıklamada, Paris'in kuzey doğusundaki 2 bin aşkın sığınmacının yaşadığı çadır barınaklarının bir daha kurulmamak üzere kaldırılıp, kamp kurulmasını engelleyici tedbirler alınacağını açıkladı.
Kısa bir süre önce Paris emniyet müdürü ve bazı banliyölerin idari amirleriyle bir araya geldiklerini belirten Collomb, dağıtılacak olan sığınmacı kamplarında yaşayanlar için barınak temini konusunda, belediyelerin sorumlu davranması gerektiğini kaydetti.
Paris’te yaşayan halkın sık sık dile getirdiği rahatsızlıkları dikkate alan Paris belediyesi de İçişleri Bakanlığının bu kararına destek olacağını belirtti.
Son 3 yıldır Paris'te sığınmacı kamplarının 35 kez tahliye ediliği, çadır kamplarda yaşayanlardan 28 bin kişinin çadırlardan uzaklaştırılıp kendilerine barınma yerleri temin edildiği belirtildi.
23 Mayıs 2018 Çarşamba günü yayınlandı