Para transfer merkezinde gasp iddiası - İSTANBUL

- Olay anından detaylarPara transfer merkezinde gasba tutuklama - Fatih'te, para transfer merkezinin sahibi ve çalışanını silahla tehdit ederek, 337 bin lira gasbettiği iddia edilen 3 şüpheli tutuklandıİSTANBUL (AA) - Fatih'te, para transfer merkezinde çalışanları silahla tehdit ederek 337 bin lira gasbettiği öne sürülen 3 zanlı tutuklandı.Alınan bilgiye göre, 27 Ocak'ta, Haseki Mahallesi Millet Caddesi'ndeki döviz bürosu ve para transfer merkezine giden 3 kişi, Almanya'daki yakınlarına para göndermek istediklerini söyledi.

İş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, bir süre çalışanlarla konuşan şüphelilerin, silahla tehdit ettikleri çalışanları darbederek, ellerini ve ayaklarını bağlayıp ağızlarını bantla kapattıkları görüldü.
İş yerindeki 30 bin avro, 47 bin dolar ve 21 bin lirayı gasbeden şüpheliler, olay yerinden yaya olarak kaçmaya çalıştı. - Kovalamaca sonucu 1 şüpheli yakalandıElleri ve ayakları bağlı iş yeri sahibi ve çalışanlarının pencereden yardım istediğini gören Güven Timleri polisleri, koşarak kaçmaya çalışan şüphelilerden Mehmet K'yi (30) kovalamaca sonucu yakaladı.Şüphelinin yapılan üst aramasında 6 bin 700 dolar, 2 tabanca ve 7 fişek ele geçirildi.Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, gözaltına alınan şüphelinin ifadesi ve fiziki çalışma sonucu diğer şüphelilerin de kimliğini tespit etti.Ekipler, şüpheli Ş.S'yi ikametine düzenlediği operasyonda yakaladı. Yaşı küçük olan şüpheli Çocuk Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.Olaya karıştıktan sonra Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine kaçtığı belirlenen şüpheli Şakir A. (28) da düzenlenen operasyonla yakalandı.Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.
Akalan Kamera Ara Transfer Arbede Döviz Bürosu 

1 Şubat 2018 Perşembe günü yayınlandı