Papaz Brunson evinden alınıp duruşma için Aliağa’ya getirildi... ABD’li papaz Brunson için kritik gün

Genel detaylar
Hapis Cezası Terör Örgütü Silahlı Terör Örgütü Özel Harekat Polisleri Basın Mensupları 

-ABD'li papazın ev hapsinde tutulduğu evinden detaylar
-Genel detaylar
--ARŞİV-
-Burunson'un evine getirilişi

( İZMİR ) İZMİR

- Türkiye ile ABD arasında gerileme neden olan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson, dördüncü kez hakim karşısına çıkmaya hazırlanırken, Brunson, davanın görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne getirildi.
Türkiye ile ABD arasında krize neden olan, PKK ve FETÖ’ye casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan papaz Andrew Craig Brunson, kritik duruşma için sabah saat 05.30 sıralarında ev hapsinde bulunduğu İzmir’deki dairesinden polis araçları eşliğinde alındı. Papaz, İzmir’den Aliağa’ya götürüldüğü esnada özel harekat polisleri de eskort görevinde bulundu. Yoğun önlem vardı Brunson, ardından da davanın 4. duruşmasının görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne saat 06.45 sıralarında getirildi.
Kritik dava öncesi, yoğun güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti. Brunson’un gelişini de ulusal ve uluslararası çok sayıda basın mensubu takip etti. Avukatıyla günlerdir hazırlıklar yapıyor Öte yandan, papaz Brunson’un hakim karşısına çıkacağı dava, saat 10.00 sıralarında başlayacak. Dünya’nın gözünün çevrildiği dava öncesi ABD tarafından da üst üste açıklamalar yapılırken, son olarak ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de Brunson’u evinde ziyaret etti. Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt da, aldığı izinle papazın ev hapsindeki dairesine giderek, duruşmadaki talep ve savunmalar için hazırlık yaptı. Duruşmaya, ABD tarafından da bir takım temsilcilerin katılması öngörülürken, özelikle yabancı basın mensuplarının da davaya ilgisi dikkat çekiyor. İddianamede hangi suçlamalar var Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016’da tutuklanan ABD’li rahip Brunson hakkında hazırlanan iddianamede, Brunson’un din adamı görüntüsü altında söz konusu terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtildi. Brunson’ın FETÖ’nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski Ege Bölgesi imamı firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasından yargılanan Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği de iddiaları da iddianamede yer aldı.
12 Ekim 2018 Cuma günü yayınlandı