'Papağan Yakup' can yoldaşı oldu - BATMAN

"Papağan Yakup" can yoldaşı oldu - BATMAN - Papağanın kafesten çıkışı - Papağanın elma yemesi - Papağanın çay içmesi - Gelen müşterinin papağanla ilgilenmesi - Papağan ile sahibin dolaşmaları - Veysi Mercimekçi’nin konuşması - Parkta vatandaşların Papağanla ilgilenmesi - Papağanla sahibinin arabada gezmesi - Papağanın kendi kendine konuşması - Detaylar"Papağan Yakup" can yoldaşı oldu - Batman 'da yaşayan eczacı teknikeri Veysi Mercimekçi, günün tamamını 4 yıl önce Gaziantep'ten satın aldığı ve "Yakup" adını verdiği 7 yaşındaki papağan ile geçiriyor - Mercimekçi'nin iş yerinde kahvaltı yaptığı, gezintiye ve alışverişe çıktığı, aracı ile şehir turu attığı Yakup zamanla kendisine can yoldaşı oldu - 2 çocuk babası Mercimekçi: - "O da benim bir çocuğum olduğundan gün boyu onu yanımdan ayırmam. Derdimi, sıkıntımı Yakup ile paylaşırım"BATMAN (AA) - Batman 'da ikamet eden eczacı teknikeri Veysi Mercimekçi'nin Gaziantep'ten satın aldığı ve "Yakup" adını verdiği papağanı ile gün boyu süren dostluğu görenleri şaşırtıyor.Çocukluğu bahçeli bir evde, doğa ile iç içe geçen Mercimekçi, geçmişe duyduğu özlemi gidermek için kuş yetiştirmek istedi.Mercimekçi 4 yıl önce Gaziantep'ten satın aldığı 7 yaşındaki papağana "Yakup" adını verdi.Gün geçtikçe aralarında büyük bir sevgi bağı oluşan Yakup için kafes yapan, onu her gün evinden iş yerine, iş yerinden de evine götüren Mercimekçi'nin dostluğu bununla da sınırlı kalmadı.Mercimekçi Yakup ile iş yerinde kahvaltı yapıyor, parkta gezintiye çıkıyor, alışveriş yapıyor, aracı ile şehir turu atıyor.Hayatının hemen hemen her anını geçirdiği Yakup, zamanla Mercimekçi için adeta can yoldaşı oldu.Mercimekçi'nin omzundan inmeyen Yakup ile kurduğu dostluk görenleri hayran bırakıyor. - "Derdimi Yakup ile paylaşırım"Mercimekçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yakup ile en çok karşılıklı çay içmeyi sevdiğini söyledi.

Yakup'u çok sevdiğini, ondan ayrı kaldığında kendisini çok yalnız ve huzursuz hissettiğini ifade eden Mercimekçi, papağanın da kendisini çok sevdiğini ancak kıskançlığının kimi zaman sorunlara neden olduğunu belirtti.
Çocuklarını kıskandığı için Yakup'u mesai saatlerinde iş yerine getirdiğini anlatan Mercimekçi, "Papağan biraz kıskanç bir cins. Çocuklarımı kıskanıyor. Bu yüzden evde o ve çocuklarım anlaşamaz." diye konuştu.
Mercimekçi, Yakup'un 7 yaşında olduğunu aynı yaşta çocuğu olduğu için papağanı da çocuğu gibi gördüğünü dile getirerek, "O da benim bir çocuğum olduğundan gün boyu onu yanımdan ayırmam." dedi.
Yakup'u meyve ve kuruyemişle beslediğini belirten Mercimekçi, birbirlerine çok alıştıklarını, üzgün ya da mutsuz olduğunda Yakup'un bunu anladığını düşündüğünü kaydetti.
Mercimekçi, "Ben de derdimi, sıkıntımı Yakup ile paylaşırım. Yakup çok hisli bir hayvan. Küserse gönlünü alabilmek için çaba sarf ediyorum." ifadelerini kullandı.Eczaneye gelen müşterilerin ilgisinin de Yakup'u mutlu ettiğini anlatan Mercimekçi, özellikle çocukların onu çok sevdiğini söyledi.

Mercimekçi, papağanını düzenli olarak veterinere götürüp, bakımını yaptırdığını, onu ömür boyu yanından ayırmayacağını sözlerine ekledi.
Alışveriş Kuruyemiş Muhabir Hayvan Irak 

25 Ekim 2018 Perşembe günü yayınlandı