Palyaço Kabus Oldu!

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, bazı incelemelerde bulunmak için gittiği Atatürk Devlet Hastanesinde ilginç bir olayla karşılaştı. Çocuk servisini ziyaret eden sağlık müdürü burada çocukları sevip geçmiş olsun dileğinde bulunurken, çocukları güldürüp eğlendirmek için getirilen palyaço bazı çocuklara adeta kabus oldu. İlginç durum İl Sağlık Müdürünü ve beraberindekileri şaşırtırken çocuklar güçlükle teselli edildi. Bazı çocuklar ise palyaçonun verdiği hediyeleri aldı.
Basın Kuruluşu Atatürk Hastane Hasan Yılmaz 


İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki Yeni Doğan Yoğun Bakım ünitesi ile buradaki bebeklerin anneleri için hazırlanan ve tefriş edilen Yeni Doğan Anne Oteli'nde incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına tanıtılan anne oteli ve yeni doğan yoğun bakımdan sonra çocuk polikliniklerini gezip serviste yatan çocuk hastaları da ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz ve beraberindekiler çocukların 23 nisan bayramını kutlayıp, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çocuklarla sohbet eden Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz onlara çeşitli hediyeler de verdi.

PALYAÇOYU GÖRÜNCE GÖZYAŞINA BOĞULDU

İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz'ın çocuk servisindeki ziyareti sırasında ilginç bir olay yaşandı. Sağlık müdür yardımcıları ile hastane başhekimleri ve basın mensuplarının bulunduğu ziyarette çocukları eğlendirip güldürmek için getirilen bayan palyaço bazı çocukların kabusu oldu. Atatürk Devlet Hastanesinin çocuk servisinde yatan 4 yaşındaki Dilara Ünvar, sağlık müdürünün kendisini sevmesinin ardından karşısında palyaçoyu görünce çığlıklar içinde bağırıp ağlamaya başladı. İlk defa canlı olarak palyaço gördüğü anlaşılan minik Dilara'nın gözyaşları içinde bağırıp korktuğunu söylemesi herkesi şaşırtırken, İl Sağlık Müdürünün müdahalesiyle palyaço kız Dilara'nın önünden uzaklaştırıldı. Hıçkırıklar içinde kalan minik Dilara, palyaçonun yanına yaklaşmasına izin vermeyeceğini, yüzünü boyamasını istemediğini, onunla konuşmayacağını, çok korktuğunu söyledi. Ziyaret heyeti ve annesinin çabalarına rağmen ikna olmayan Dilara, televizyonda gördüğü palyaçoların ise gerçek olmadığını, canlı palyaço istemediğini söyledi. Dilara'nın feryatları palyaçoyu da üzerken, aynı odada bir başka çocuk hasta ise palyaçonun kendisine verdiği balonu alıp eğlendi. Dilara'nın unutulmaz çığlık ve hıçkırıklarının ardından geçilen bir başka odadaki kız çocuğu da yine korkuya kapılıp ağladı. Bu ziyaretin de kısa kes ildiği hastanede 10 yaşındaki bir kız öğrenci yanında duran palyaçonun eşliğinde hastane koridorunda İl Sağlık Müdürüne 23 Nisan şiirini okudu. Hastane ziyaretine minik Dilara'nın palyaço korkusu damgasını vurdu.

25 Nisan 2012 Çarşamba günü yayınlandı