Özel öğrencilere parmak izi kimliği - DÜZCE

- Parmak izi alma işlemlerinden detaylar - TDP Şube Müdürlüğünde görevli memur Hayri Arslan röportajıÖzel öğrencilere parmak izi kimliği - Zihinsel engelli çocukların kaybolma durumlarında ekipler tarafından kolayca bulunması ve gerekli tıbbi müdahalenin yapılabilmesini öngören "Kutup Yıldızım Ol" projesi kapsamında öğrencilerin kimlik bilgileri ve parmak izleri sisteme işlendiDÜZCE (AA) - Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kutup Yıldızım Ol" projesi kapsamında zihinsel engelli çocuklara parmak izi kimliği oluşturuldu.Kent genelindeki özel okullarda eğitim gören öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce (TDP) okullarından alınarak, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Parmak İzi Şubesi'ne getirildi.
Öğrencilerin sağlık raporları, kimlik bilgileri ve parmak izleri alınarak, sisteme işlendi."Sevdikleriniz Parmaklarınızın Ucunda" sloganı ile hayata geçirilen projede, özel çocukların emniyet ekiplerince bulunması sonrası sistem üzerinden ailelerine ulaşım ve yapılacak tıbbi müdahalede erken tanı yapılması hedefleniyor.TDP Şube Müdürlüğünde görevli memur Hayri Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje ile özel öğrencilerini parmak izinin, bireyin kimlik kartı olacağını söyledi.

Çocuk ve gençlerin rahatsızlık durumunu belirterek, sağlık raporu ile özel öğrencileri karakola davet ettiklerini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:"Özel çocuklarımız bazen kaybolabiliyor. Biz onları koma halinde bulabiliyoruz, kendilerini ifade edemedikleri için bu aldığımız bilgiler ve parmak izleri onları kimliği oluyor. Tıbbi bir müdahale gerekiyorsa bile daha erken çözüm yoluna gidilmiş oluyor. Burada çocuklarımızın raporları, alması gereken ilaçlar ve müdahale şeklini de işliyoruz, kaybolduklarında mağduriyet yaşamalarını en aza indiriyoruz."Arslan, proje kapsamında 119 çocuk ve gencin parmak izlerinin alındığını aktararak, "Alzaymır ve erken bunama gibi rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. Çevresinde yaşlı olan ve kendisini ifade edemeyen bireyler olan vatandaşlarımızın bizlere ulaşmasını istiyoruz." diye konuştu.
Hayri Arslan, projeye katılan okul yöneticileri ve ailelere de teşekkür etti.
Engelli Çocuk Zihinsel Engelli Çocuklar Özel Okullar Sağlık Raporu Kimlik Kartı 

5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı