Özel çocukların parmak izi kimlikleri olacak

Çocukların parmak izi verirken görüntüsü
Parmak Parmak İzi Alzheimer Kullar Öğrenciler 

-Polis memurunun bilgilendirme yapması
-Detay

( DÜZCE -HD) DÜZCE

- Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Düzce’de özel öğrencilerin parmak izlerini aldı. Kutup Yıldızım Ol Projesi kapsamında parmak izleri alınan çocukların kimliği olacak. Kendini ifade edemeyecek derecede malûl veya herhangi bir rahatsızlıktan dolayı kimliklerini açıklayamayacak ve kayıp olduklarında adresini beyan edemeyecek durumdaki özel çocuklar Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kayıt altına alınıyor. İl Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet binasında faaliyet gösteren Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü uhdesindeki okullarda bulunan öğrencilerden proje hedef kitlesine dahil olanların parmak izleri alındı. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Hayri Arslan, velilere yönelik yaptığı bilgilendirmede “Düzce İl Emniyet Müdürlüğü olarak başlattığımız Kutup Yıldızım Ol 3 projesi kapsamında kendisini ifade edemeyen yavrularımızın parmak izlerini aldık. Projenin amacı bu yavrularımız yada bu tarz insanlarımız kayıp olduklarında alınan bu parmak izleri sayesinde bulunmalarının kolaylaşması. Bu sistem sayesinde Emniyet Bilgi Sisteminden sorgulandıklarında isim ve soy isimleri, nerede ikamet ettikleri, rahatsızlıkları gibi bilgilere bir an evvel ulaşılabilecek. Böylece kayıp olan kişinin en kısa sürede bulunması amaçlanıyor” dedi.
Arslan, projenin bu tür kişilere hızlı ulaşma ve müdahale etme noktasında çok faydalı olacağını kaydederek “Biz Emniyet Müdürlüğü olarak yavrularımızın Olay Yeri Şube Müdürlüğü'nde rahatsızlık durumlarını belirtir doktor raporlarını, adres ve kimlik bilgilerini aldık. Özellikle çocuklarımız kayıp olduğunda kendilerini ifade edemedikleri için koma halinde bile bulundukları olabiliyor. Bu bilgiler kişiye daha hızlı ulaşılması ve daha seri müdahale edilmesi noktasında faydalı olacaktır” diye konuştu.
Proje kapsamında şuana kadar 119 kişinin parmak izinin alındığını dile getiren Arslan şöyle devam etti: “Parmak izi alma hususunda özellikle yaşlı insanlarımıza ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. Burada hedef kitlemizden biri de alzheimer hastaları ve yaşlılıktan dolayı bunama yaşamış kişiler. Bu vatandaşlarımıza da ulaşmak istiyoruz. Çevresinde yaikınında böyle insanlar olan kişilerin bizlere ulaşmalarını istiyoruz. Kendisini ifade edemeyen vatandaşlarımızın yakınları Toplum Destekli Şube Müdürlüğümüze de başvurabilirler.” Parmak izi veren özel çocuklara polisler meyve suyu ve kek ikram ettiler.
5 Mart 2018 Pazartesi günü yayınlandı