Özel çocuklardan, annelerine Kadınlar Günü sürprizi

-Çocukların annelerine karanfil vermesi
Dünya Kadınlar Günü Rehabilitasyon Kadınlar Günü Öğretmenler Rehabilitasyon Merkezi 

--Anne ve çocukların sarılması
-- Toplu fotoğraf çekimi
--Röportajlar

( KOCAELİ - HD)- Çocuklarının elinden karanfil alan anneler duygu dolu anlar yaşadı KOCAELİ

- Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bulunan eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören özel gereksinimli çocuklar, 8 Mart Kadınlar Günü’nde sürpriz yaptıkları annelerine karanfil verdi. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli çocuklar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla annelerine sürpriz yaptılar. Öğretmenleri eşliğinde bir araya gelen özel gereksinimli çocuklar, ellerinde karanfillerle annelerinin olduğu odaya girerek Dünya Kadınlar Gününü kutladılar. Özel çocuklarının yaptığı sürpriz karşısında duygulanan anneler ise mutluluklarını çocuklarına sarılarak gösterdi. Kendilerine yapılan sürprizle çok mutlu olduğuna söyleyen özel çocuk annesi Ayşe Çınar, “Özellikle Dünya Kadınlar Gününde bugün bizi çok mutlu ettiniz. Bütün dünya kadınlarının gününü, bütün özel annelerin dünya kadınlar gününü kutluyorum. Senenin 365 gününün kadınlar günü olduğunu düşünüyorum. Özellikle özel bir çocuk annesi, özel bir gereksinim ihtiyacı olan çocuk anneleri için kadınların ayrı bir özelliği olduğunu düşünüyorum. Özel çocuk annelerinin eşi ve benzeri bulunmayan bir anne olduğunu düşünüyorum” dedi.
Özel gereksinimli bir çocuğun bakımını üstelenen kadının kendine ait bir hayatı olmadığına dikkat çeken özel çocuk annesi Esra Kamiloğlu ise, “Özel gereksinimli bir çocuğunuz varsa kendinize ait bir hayatınız olmuyor. Bütün hayatınız çocuğunuza ait oluyor. 7 gün 24 saat onunla ilgilenmek zorunda kalıyorsunuz. Benim kızımın durumu gelişim geriliği. Yaşıtlarına yetişsin diye çok fazla uğraş gerektiren bir çocuk. Zor ama ben kendimi şanslı hissediyorum, çocuğum adına şanslı hissediyorum. İyi ki bizim gibi bir ailesi var, iyi ki buradaki velilerin çocukları özel olmuşlar iyi ki böyle aileler var. Özel gereksinime sahip olup eve kapatılan çok fazla çocuk var. Eğitimler birçok özel gereksinimin üstesinden gelinebiliyor. Bunun adına ben kendimi şanslı hissediyorum. Atlantis gibi bir eğitim yuvasını buldum” diye konuştu.
Son olarak etkinlik hakkında bilgi veren Kadınların toplumdaki en etkili unsur olduğunu belirten Psikolojik ve Danışmanlık Rehber Öğretmen Fahriye Ekim, “Biliyoruz ki toplumumuzda yönlendirici, birleştirici ve koruyucu en etkili unsuru kadındır. Özel çocukların anneleri ise hayatlarının her anında her alanında daha fazla sorumluluk sahibi olduğundan, daha güçlü olmak, ayaklarının üzerine daha güçlü basmak zorundalar. Gelecekte çocuklarının da kendi ayakları üzerinde durmaları için, bıkmadan yorulmadan, sabırla, sevgiyle çabalayan, emekçi kelimesini tamamen hak eden tüm emekçi annelerimizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Karanfillerin verilmesinin ardından çocuklar, anneler ve öğretmenler toplu bir fotoğraf çektirdi. (OE-GY-
7 Mart 2018 Çarşamba günü yayınlandı