Otomobil Fiyatına Kurbanlık

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Cerrah Beldesinde bir ton 400 kilogram ağırlığındaki Şavole cinsi Büyük Panda isimli düve, 12 bin liraya satışa çıkartıldı.
Panda 


Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte satışa çıkarılan Büyük Panda isimli büyüklüğü ile dikkat çeken 2,5 yaşındaki düve, fiyatıyla da şaşırtıyor. Besici İdris Dinç, düvenin canlı ağırlığının 1 ton 400 kilogram civarında olduğunu belirtti.

15 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle uğraştığını ve Büyük Pandaya doğduğundan beri özel yemlerle baktığını belirten İdris Dinç, ''Şu anda elimizde 4 adet kurbanlık hayvanımız var. İçerisinde en büyüğü 2,5 yaşındaki bu Büyük Panda. Şu an Büyük Panda'nın ağırlığı bir ton 400 kilogram. Fiyatı ise 12 bin lira. Gerçekten fiyatını duyanlar bir hayli şaşırıyor. Ama çok büyük bir hayvan. Fiyatını duyanlar 'bu paraya otomobil alınır' diyor. Yine Şavole cinsi 2 büyükbaş hayvanımız daha var. 2 yaşındaki Pamuk adında olanın ağırlığı bin 200 kilogram. 2 yaşındaki Ali adında ki boğanın ağırlığı bir ton 100 kilogram. İkisinin de fiyatı 10 bin lira'' dedi.

Büyük Panda'nın deneme amacıyla özel olarak üretildiğini ifade eden Dinç, ' Şavole cinsi ithal bir hayvan. Erkek olanları 2 yaşına geldiğinde yaklaşık 2 ton gelebiliyorlar. Bu mükemmel bir cins. Oldukça hareketliler ' diye konuştu.

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı