Otobüse alınmayan engelli kadından çiçeklerle özür dilediler

ENGELLİ VATANDAŞTAN ÖZÜR DİLENMESİ
Otobüs Durağı Halk Otobüsü Engelli Kadın Engelli Rampası Tekerlekli Sandalye 

-ENGELLİ VATANDAŞ NECLA DUYGULU'NUN KONUŞMASI
-BURULAŞ GENEL MÜDÜRÜ KONUŞMASI
-OTOBÜSÜN SAHİBİ KONUŞMASI
-MİLLETVEKİLİ BENNUR KARABURUN KONUŞMASI

( BURSA )- Engelli kadını almayan otobüsün sahibinin annesi de engelli çıktı BURSA

- Bursa'da özel halk otobüsüne alınmayan engelli kadına çiçeklerle özür ziyaretinde bulunuldu. Hürriyet Mahallesi'nde geçen hafta yaşanan olayda, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitmek üzere otobüs durağında bekleyen akülü tekerlekli sandalyedeki Necla Duygulu, B46 hat numaralı özel halk otobüsü sürücüsü tarafından otobüse alınmamıştı. Cep telefonuyla da görüntülenen olayda otobüs durağı için ayrılan cebin uç noktasında park halinde bir özel otomobil görülürken, özel halk otobüsü de durağa nizami yanaşmayıp, engelli rampasını açmadan yolcularını alıp, akülü tekerlekli sandalyedeki Necla Duygulu’nun otobüse binmesine imkan sağlamadan duraktan ayrıldı. Olayın Burulaş’a şikayet olarak bildirilmesinin hemen ardından daha konu basına bile yansımadan hem otobüs sürücüsüne hem de otobüsün durağa nizami park etmesine engel olan özel otomobilin plakasına para cezası kesilmişti. Otobüsün ortağı olan Yılmaz Esen, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürü, Burulaş Genel Müdürü, Bursa Özel Halk Otobüsleri Başkanı ve Engelli Milletvekili Bennur Karaburun ile beraber Necla D'yi evinde ziyaret ederek özür diledi. Otobüsü o gün şoförün kullandığını ifade eden Yılmaz Esen, "Benim de annem 5 yıldır yatalak. Haberi duyunca çok üzüldüm" dedi.
Burulaş Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar, böyle bir hadise yaşandığı için çok üzgün olduklarını belirterek, "Bunun tekrar yaşanmaması için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız" şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise, "AK Parti hükümetleri döneminde engellilere yönelik bir çok düzenleme yapıldı. Birtakım eksikliklerimiz var, bunu da el birliği ile halledeceğiz" dedi.
12 yaşından itibaren aralıksız tedavi gördüğünü söyleyen Necla Duygulu ise, "Hastalığımdan dolayı anne olma şansım hiç olmadı. Hayatımın tamamını engelli olarak geçirdim Bundan sonra daha da kötü olmamak için çaba harcıyorum. Bu yaşadıklarımdan dolayı son 2 yıldır evden sadece tedavi olmak için dışarı çıkıyorum. Hastaneye de bin bir zorlukla gidip geliyorum. Sosyal hayatım sıfır" diye konuştu.

15 Ocak 2018 Pazartesi günü yayınlandı