Otobüs şoförünün şehit annesine hakaret ettiği iddiası - ADANA

- Belediye başkanını kabulü - Şehit annesi Zübeyde Tura'nın konuşması - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün konuşmasıOtobüs şoförünün şehit annesine hakaret ettiği iddiası - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, şehit annesi Zübeyde Tura'yı makamında ağırladı - Sözlü: - "Özel bir halk otobüsü şoförünün şehit annesine karşı takınmış olduğu saygısız üslup şehri derinden yaraladı. Öncelikle şehidimizin annesinden, ailesinden özür diliyorum. Adana mız bu konuda hassastır"ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kentte özel halk otobüsü şoförünün hakaret ettiği öne sürülen şehit annesi Zübeyde Tura'yı makamında ağırladı.Sözlü, Bingöl'de 1993'te vatani görevini yaparken PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mehmet Tura'nın annesi Zübeyde Tura, eşi Ahmet Tura ve torunu Melike'yi makamında kabul etti.Sözlü, yaptığı konuşmada, dün akşam televizyon ekranlarına yansıyan bir görüntünün hem Adana 'yı hem ülkeyi derinden üzdüğünü kaydetti.
Olayın yaşanmasının ardından gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Sözlü, şöyle devam etti:"Özel bir halk otobüsü şoförünün şehit annesine karşı takınmış olduğu saygısız üslup şehri derinden yaraladı. Öncelikle şehidimizin annesinden, ailesinden özür diliyorum. Adana mız bu konuda hassastır. Adana şehitler diyarıdır. Adana , şehitlere ve onların ailelerine karşı duyarlılığın en yüksekte olduğu bir şehirdir ama elbette bazen oluyor ama bu Adana 'yı yansıtmamaktadır. Olayın olduğu 4 Şubat günü belediyemiz gerekli tedbirleri almıştır, basına yansıdığı için yeni duyulmuştur. Adana , Kurtuluş Savaşı'nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yanında olmuş, milli mücadeleye en büyük desteği vermiştir. Adana terörle mücadelede devletinin yanında olmuş, vatana evlatlarını şehit vermiştir ve son olarak Suriye'de yürütülen sınır ötesi operasyonda en fazla şehidi Adana vermiştir. Şehitlere karşı saygı, hürmet ve hassasiyet noktasında Adana mız şuurludur." Adana 'da milli şuur ve bilincin ayakta olduğunu dile getiren Sözlü, kentin şehidine ve onların acısını en derin şekilde hisseden ailelerine, yakınlarına karşı da sorumluluğunun farkında olduğunu söyledi.

Sözlü, yaşanan olay nedeniyle Adana 'daki toplu ulaşım esnafının da üzüntü içerisinde olduğunu, onların da bu olayı en şiddetli şekilde kınadığını kaydetti.
Adana halkı adına şehidin annesinden, ailesinden ve tüm şehit yakınlarından özür dileyen Sözlü, Zübeyde Tura'nın elini öptü.Şehit annesi Zübeyde Tura da yaşadığı olayı haberlerde izleyince çok üzüldüğünü gözyaşları içerisinde anlatarak, şehit annesi olduğunu, şoförün kendisine o şekilde davranmasından dolayı çok büyük üzüntü yaşadığını söyledi.

Bu arada şehit annesi Tura, Adana Adliyesi'ne de giderek, cumhuriyet savcısına ifade verdi ve şoförden şikayetçi oldu. Adana 'da elindeki kartı göstererek aracına binen ve şehit annesi olduğunu belirten yolcudan 2,5 liralık ücreti isteyen özel halk otobüsü şoförü hakkında olayın görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından inceleme başlatılmış, devlete yönelik aşağılayıcı ve hakaret içeren ifadeler kullandığı öne sürülen şoför gözaltına alınmıştı.
Cumhuriyet Savcısı Terörle Mücadele Şehit Yakınları Halk Otobüsü Sınır Ötesi Operasyon 

13 Şubat 2018 Salı günü yayınlandı