Otobüs şoföründen hayat kurtaran müdahale kamerada

otobüsün içinde yaşananlar
Yaşlı Kadın İlk Müdahale En Yaşlı Kadın Uzun Ömür Hassasiyet 

-mehmet Bülbül'ün yaşlı kadına ilk müdahaleyi yapması
-Mehmet Bülbül ile rop

( TRABZON )- Trabzon Büyükşehir Belediyesi şoförü Mehmet Bülbül yolda fenalaşan yaşlı kadına ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtarmasını sağladı TRABZON

- Trabzon-Beşikdüzü hattında görev yapan otobüs sürücüsü, otobüste fenalaşan yaşlı kadına ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtarmasını sağladı. Aldığı ilk yardım sağlık dersi sayesinde otobüste baygınlık geçiren 80 yaşındaki kadına müdahale ederek boğazına kaçan yemek artıklarını temizleyip ilk müdahaleyi yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi şoförü Mehmet Bülbül, örnek davranışıyla takdir topladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ulaşım Dairesi Başkanlığında şoför olarak çalışan Mehmet Bülbül’ü bu davranışından dolayı tebrik ederek ödüllendirdi. Otobüse binen yaşlı kadının rahatsız olduğunu fark ettiğini ve bu nedenle zaman zaman kendisini kontrol ettiğini belirten Bülbül, “Beşikdüzü, KTÜ hattı seferini yapıyordum. Otobüse yaşlı bir teyzemiz bindi. Biraz rahatsızdı bende kendisine devamlı bir şeyin var mı diye. Soruyordum. Kendisi de bana üşüttüğünü söylemişti. Seyir halinde iken arası sıra kendisini kontrol ediyordum. Daha sonra Çarşıbaşı ilçesinin çıkışına doğru baygınlık geçirdiğini fark ettim. Yanında bir abla vardı, ona su verdim yüzüne sürdü. Başı geriye doğru idi kendinden geçmişti çıkarmaya çalışıyordu ama boğuluyordu. Bende hemen yanına koştum. Başını aşağı doğru eğdim ağzındaki kusuntuları temizledim suyla yıkadım. Aşağı indirdim yüzünü gözünü sildim. O sıra zaten vatandaşlar ambulans çağırmıştı ambulans geldi tansiyonuna baktılar ve ambulansa teslim ettik. Biz de daha sonra yolumuza devam ettik. Teyzemiz birkaç gün sonra tekrar karşılaştık aracımıza bindi. Bana ne istiyorsun dedi, ben de; canının sağlığını istiyorum dedim. Daha sonra bana sarılarak Allah sana uzun ömürler versin dedi” diye konuştu.
İlk yardım eğitimi almıştık İlk yardım eğitimi aldıklarını ve bu sayede hiç tereddüt etmeden yaşlı kadına müdahale ettiklerini belirten Bülbül, “ ben de zaten ilk yardım konusunda eğitim almıştım. Üniversitede hocalarımızdan ilk yardım konusunda sağlık eğitimi almıştık. Ambulanstaki doktor hanım bana, başını kaldırmasan ciğerine kaçıp boğulabilirdi. Yapılması gereken yaptığımı düşünüyorum. Böyle şeyler ara sıra oluyordu müdahale ediyordum ancak kusma işi olunca hemen müdahale ettik. Sonuçta bir cana müdahale ediyorsunuz. Onun yaşaması beni çok mutlu etti. Çevremdekilerin hepsi çok güzel tepkiler verdi. Başkanımızdan Allah razı olsun bize çağırdı tebrik etti ödüllendirdi” dedi.
Hayat kurtaran şoför ödüllendirildi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ulaşım Dairesi Başkanlığında şoför olarak çalışan ve bir kadının hayatını kurtaran Mehmet Bülbül’ü ödüllendirdi. Trabzon-Beşikdüzü hattında görev yapan Mehmet Bülbül isimli şoför, geçtiğimiz günlerde otobüste fenalaşan yaşlı kadına ilk müdahaleyi yapmış, ardından da otobüsü kenara çekerek 112 ekiplerini beklemişti. Durumdan haberdar olan Başkan Zorluoğlu, gösterdiği örnek davranış nedeniyle Bülbül’ü tebrik etti. Başkan Zorluoğlu haberi ilk duyduğunda duygulandığını ifade ederek “Yaşanan bazı olaylar sonrası insanlığımızdan utanıyoruz ama bu tür yaklaşımları gördüğümüzde de tekrar insan olduğumuzu hatırlıyoruz. Bunlar çok özel ve güzel yaklaşımlar. Ben en başta Mehmet kardeşimi gösterdiği hassasiyet nedeniyle tebrik ediyorum. Yaptığınız davranışla topluma ferahlık verdiniz. Hem insanlık ölmemiş dedirten bir yaklaşım sergilediniz hem de Büyükşehir Belediyemizin bir çalışanı olarak markamıza değer kattınız. İlk günden beri bir aile ortamı yaratmak ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Zorluoğlu görüşmenin sonunda Mehmet Bülbül’e ödülünü takdim etti. Ziyaret günün anısına gerçekleştirilen fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Uzun Ömür Hakkında
Alanında uzman konuklarla sağlık ve hayata dair her şey bu programda konuşulacak... Kilo problemlerinden kalp hastalıklarına, hayatın zorluklarıyla başa çıkabilme yollarına ve birçok hastalığın teşhis ve tedavi yöntemlerini ekranlara getiriyor olacak…...
devamı
6 Aralık 2019 Cuma günü yayınlandı